«Θα στηρίξουμε μια σοβαρή συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε. Είμαστε με την Ελλάδα και σε οτιδήποτε τη βλάψει θα είμαστε απέναντι», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση «να αποφασίσει αν θα στηρίξει τη διαπραγμάτευση ή αν θα είναι φερέφωνο των πιο μνημονιακών αντιλήψεων».

Ads

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό τον οποίο και χαρακτήρισε «νέο μερκελιστή». Όπως είπε η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει «την επιστροφή σε ένα νέο κύκλο θυσιών που δεν χρειάζεται». Έκανε λόγο για «θέατρο μιας εικονικής διαπραγμάτευσης» και ισχυρίστηκε πως η εσωκομματική αντιπολίτευση «δεν σας αφήνει να κυβερνήσετε». «Το πρόβλημα είναι στην κοινοβουλευτική σας ομάδας», είπε.

«Με την προηγούμενη κυβέρνηση κανείς δεν ανησυχούσε εάν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Εσείς κύριε Τσίπρα προκαλέσατε φυγή καταθέσεων… Η ελληνική οικονομία οδηγείται στην ύφεση. Κανείς δεν βλέπει πουθενά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είπε και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση απομονώνει τη χώρα και έχει αποδεχθεί μεγάλο μέρος του email Χαρδούβελη».

«Το κέντρο της πόλης καταλήφθηκε ξανά από ορδές λαθρομεταναστών. Οι κουκουλοφόροι καίνε ξανά ό,τι βρουν. Ο κόσμος δεν σας ψήφισε για να τον πάτε εκτός ευρώ και για να παραδώσετε τις πόλεις σε λαθρομετανάστες και κουκουλοφόρους», υποστήριξε. «Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σήμερα σε σχέση με όσα παραλάβατε. Χάνετε χρόνο, πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τα ψέμματά σας σήμερα κοστίζουν στην ελληνική οικονομία. Δεν θα σας αφήσουμε να οδηγήσετε τη χώρα σε καταστροφή».

Ads

Διαβάστε αναλυτικά:

«Η ΝΔ έκανε αληθινή διαπραγμάτευση», ισχυρίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως «πάντα προσπαθούσα να δημιουργώ φίλους της Ελλάδας… Εσάς κύριε Τσίπρα σας αρέσει να δημιουργείτε εχθρούς;».  Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «θα στηρίξει να μην πάει η χώρα στα βράχια, αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος. Είστε παγιδευμένοι στις ιδεοληψίες σας, μην παριστάνετε το θύμα πιέσεων, θύτης είστε, όχι θύμα κύριε Τσίπρα και κοιτάξτε να μην ρίξετε τη χώρα στα βράχια…Είμαι πρόθυμος να στηρίξω μία σοβαρή συμφωνία της κυβέρνησης… Κύριε Τσίπρα, μην μας θεωρείται δεδομένους – Ακόμη σώζεται η κατάσταση, αλλά μην χάνετε άλλο χρόνο». 

Η δευτερολογία