Αποχώρησε, εν μέσω οχλαγωγίας και αντιπαραθέσεων, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όταν η πρόεδρος της Βουλής θέλησε να δώσει το λόγο επί προσωπικού στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε δύο φορές στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά το επίμαχο δημοσίευμά του Βήματος, σε βάρος της διεύθυνσης του οποίου ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε αγωγή «κατά των χαλκείων της διαπλοκής».

Ads

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην υπόθεση του συμβούλου του Σταύρου Παπασταύρου, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βρει στη ΝΔ ένα νέο “Κατρούγκαλο”», ενώ στη δευτερολογία του είπε πως «αν είχε κάνει ένας δικός μας αυτά που έκανε ο Κατρούγκαλος θα είχαμε αυτή την ανοχή από τα μέσα ενημέρωσης».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε να παρέμβει, με τους βουλευτές της ΝΔ να ισχυρίζονται πως δεν έχει το δικαίωμα να λάβει το λόγο. Ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε να φωνάζει εκτός μικροφώνου, ενώ στις επικρίσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Δεν σας επιτρέπω. Σας το άλλο για άλλη μια φορά».

Διαβάστε αναλυτικά:

«Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το Προεδρείο», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου. Τη σκυτάλη από τον Αντώνη Σαμαρά πήρε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που την κατηγόρησε πως «ρίχνει λάδι στη φωτιά». Ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως αν πάρει το λόγο ο κ. Κατρούγκαλος θα αποχωρήσει. Ο Αντώνης Σαμαράς ακούγοντας τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη πήρε τα ηνία και κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να αποχωρήσει άμεσα από τη συνεδρίαση. 

Ads

Τελικά σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αποχώρησε.

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασε όταν δόθηκε ο λόγος για μία διευκρίνιση στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη. Ο κ. Βενιζέλος φώναξε πολύ έντονα και η πρόεδρος της Βουλής του επεσήμανε: «Αυτόν τον τρόπο “απαιτώ να μου δώσετε τον λόγο” που τον βρήκατε;». «Δεν υπάρχει συνεδρίαση της Βουλής που να μην την υπονομεύετε με παραβιάσεις του Κανονισμού, με πρόκληση έντασης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.