«Χωρίς εμάς κυβέρνηση δεν υπάρχει», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη σκιά των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι τυχόν κακή επίδοση της Ελιάς στην Ευρωεκλογές θα έθετε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. 

Ads

«Η κυβέρνηση ανήκει στη συνεργασία, δεν υπάρχει χωρίς εμάς κυβέρνηση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική εικόνα. Δεν πρέπει, το βράδυ του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης».

Επίσης υποστήριξε ότι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής διασφαλίζεται μέσα από τον ρόλο του προοδευτικού πόλου, γιατί -όπως είπε- χωρίς αυτόν δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες.

Σημείωσε  ακόμη ότι οι δηλώσεις  του δεν συνιστούν κάποιου είδους πολιτικό εκβιασμό, αλλά ότι λέει το αυτονόητο και περιγράφει την πραγματικότητα «με δημοκρατικά ευαίσθητο και έντιμο τρόπο».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι και την Δευτέρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε “τσόντα” ούτε “ουρά” κανενός. «Η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε “τσόντα” ούτε “ουρά”. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δε μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά», επανέλαβε.