Εικόνες ντροπής χαρακτηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 τον εκφοβισμό εργαζομένων για το τι θα ψηφίσουν, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος -μετά τον σάλο που προκλήθηκε- χαρακτήρισε το περιστατικό «πλάκα».

Ads

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία, και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούν να περάσουν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, ενώ εργοδότες «με επιστάτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, απειλούν ευθέως τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν ΝΔ».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «όσο και να τους τρομοκρατήσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να τους κάνει να σταματήσουν να σκέφτονται και να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, με δικαιοσύνη. Στις 21 του Μάη θα γυρίσουν τη πλάτη στους εκβιασμούς και στη χυδαιότητα του καθεστώτος του».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Αφού καταδίκασαν εργαζόμενους σε εργασιακή ζούγκλα τώρα τους εκβιάζουν να ψηφίσουν ΝΔ με επιστάτη τον Άδωνι.

Ads

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να περάσει κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Με επιστάτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, εργοδότες απειλούν ευθέως τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν ΝΔ.

Πρόκειται για εικόνες ντροπής για την Ελλάδα του 2023. Αλλά δεν μας ξαφνιάζει μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει 4 χρόνια από το καθεστώς Μητσοτάκη. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι αυτά τα 4 χρόνια είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, το οκτάωρο να εξαφανίζεται, τις απλήρωτες υπερωρίες να γίνονται νόμος. Για αυτό όσο και να τους τρομοκρατήσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να τους κάνει να σταματήσουν να σκέφτονται και να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, με δικαιοσύνη.

Στις 21 του Μάη θα γυρίσουν τη πλάτη στους εκβιασμούς και στη χυδαιότητα του καθεστώτος του.

Ως εδώ!».

Αντίδραση και από το ΜέΡΑ25

Σχόλιο για το αποκρουστικό περιστατικό έκανε και ο υποψήφιος με το ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, που επισήμανε μέσω Twitter τα εξής:

«Το ότι ένας εργοδότης δεν διστάζει να απειλεί και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, ενώπιον ενός Υπουργού της Κυβέρνησης, δείχνει όλη την κατάντια της μνημονιακής απορρύθμισης της εργασίας και την εκτίναξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δεν είναι “χιούμορ” κε Υπουργέ, είναι ντροπή».