Αγωγή εναντίον του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Στέλιου Κούλογλου κατέθεσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ζητώντας χρηματική αποζημίωση για δηλώσεις του σε σχέση με το σκάνδαλο των emails και συγκεκριμένα για τη δήλωσή του ότι η Ευρωβουλευτής της ΝΔ είναι «πολιτική κλεπταποδόχος». 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Κούλογλου, λίγες ώρες μετά την αποστολή των επίμαχων emails στους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, με επείγουσα ερώτησή του στην Κομισιόν και επιστολή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είχε αναδείξει το θέμα της μαζικής διαρροής των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους στόχευσε με προεκλογικό υλικό η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Απαντώντας πρόσφατα η Επίτροπος Διαφάνειας της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα, στον Έλληνα Ευρωβουλευτή, σημείωσε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί την υπόθεση και θα λάβει μέτρα, εφόσον χρειαστεί.

Ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε σχετικά:

«Όπως και οι αγωγές του Γρηγόρη Δημητριάδη εναντίον μου, αυτή της κυρίας Ασημακοπούλου στερείται απολύτως νομικής βάσης.

Ads

Ο πρώτος ζητάει 1 εκατ. ευρώ για ερευνητικά ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και μια επιστολή που έστειλα στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η δεύτερη επειδή την αποκάλεσα “πολιτική κλεπταποδόχο”, όταν το αδίκημα που υπέπεσε είναι ο ορισμός της κλεπταποδοχής: αποδέχθηκε -και χρησιμοποίησε- τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων ψηφοφόρων.

Η αιτία των εκφοβιστικών και καταχρηστικών αγωγών είναι άλλη. Ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του δεν μπορούν να χωνέψουν τη δραστηριότητά μου στα πλαίσια της ευρω-εξεταστικής Επιτροπής Pega για τις υποκλοπές και το ψήφισμα για τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η εκλεκτή και υπεύθυνη των ειδικών αποστολών του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί ανέδειξα από την αρχή, με ερωτήσεις μου στην Κομισιόν και την αρχή Προστασίας Δεδομένων, την εμπλοκή της στην υποκλοπή.

Ο κ. Δημητριάδης θα κληθεί  από τη Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η κυρία Ασημακοπούλου να απολογηθεί για το δικό της. Είναι φυσιολογικό. Το “βαθύ Μαξίμου” ταράχτηκε και με στοχοποιεί».