«Η κα Ασημακοπούλου είναι πολιτικός κλεπταποδόχος. Χρησιμοποίησε κλεμμένα, παρανόμως βάσει του νόμου αποκτηθέντα, στοιχεία. Για αυτό θα δώσει λόγο στα δικαστήρια καθώς η παραβίαση προσωπικών δεδομένων είναι και ποινική υπόθεση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα και στη Ν. Γιάμαλη, ενώ σχετικά με τη μήνυση της ευρωβουλευτή της ΝΔ εναντίον του, σχολίασε πως «όταν το έμαθα, νόμιζα ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο».

Ads

Η μήνυση της κας Ασημακοπούλου αφορά άρθρο του Στέλιου Κούλογλου στο tvxs.gr. «Στην πραγματικότητα, εγώ έγραψα ότι έγραφαν το Βήμα και τα Νέα τις προηγούμενες μέρες, όπου την περιέγραφαν με βαρείς χαρακτηρισμούς. Εγώ πήρα τους πλέον ελαφρούς και συμπλήρωσα μια πληροφορία, που έχω, η οποία κυκλοφορεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που λέει ότι τα δεδομένα αυτά ήταν προς πώληση και σε άλλους ευρωβουλευτές. Έθεσα απλώς το ερώτημα αν η κα Ασημακοπούλου ήταν που ίσως τα αγόρασε.

Αυτό λέει η πληροφορία εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο είτε είχαν βγει προς πώληση είτε όχι και η κα Ασημακοπούλου τα πήρε για άλλους λόγους, έχει μικρή σημασία. Το πρόβλημα είναι η χρήση τους. Σε κάθε περίπτωση το πράγμα συνιστά καραμπινάτη παρανομία για την οποία θα λογοδοτήσει στα δικαστήρια. Το γεγονός. δε, ότι τα mail της κας Ασημακοπούλου, έφτασαν σχεδόν συγχρόνως με το επίσημο mail του Υπουργείου Εσωτερικών, που πληροφορούσε τους απόδημους για τις εκλογές, σημαίνει ότι υπήρχε ένας άτυπος συντονισμός ανάμεσά τους», εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

Προφανώς, «η κα Ασημακοπούλου έχει νεύρα γιατί έχασε τη θέση της, και έχει νεύρα και μαζί μου γιατί εγώ ανέδειξα την υπόθεση – έστειλα επιστολή στην Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κατέθεσα αμέσως ερώτηση στην Κομισιόν», σχολίασε ακόμη ο Στ. Κούλογλου εξηγώντας πως «δεν έχω κάτι προσωπικό με την κα Ασημακοπούλου, αλλά οι συνεργάτες μου που διαμένουν στις Βρυξέλλες, και είναι κάτοικοι εξωτερικού έλαβαν τα mail της. Το ήξερα δηλαδή από την πρώτη στιγμή και προέβην στις ανάλογες κινήσεις».

Ads

Σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε «θεωρώ ότι πρέπει να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να κάνουμε τομές. Να γίνει μια δημοκρατική πράσινη επανάσταση. Να πούμε ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί άλλο έτσι. Δεν μπορεί να φτωχοποιούνται άλλο οι πολίτες. Σε όλα αυτά υπάρχει συμφωνία με τη Νέα Αριστερά.

Ένα παράδειγμα, μας ρωτάνε πως θα αυξήσουμε τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία. Η μόνη σοβαρή απάντηση είναι ότι πρέπει να μειωθούν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί. Πρέπει να κάνουμε ενέργειες μαζί με τις τουρκικές προοδευτικές δυνάμεις να μειωθούν οι στρατηγικοί εξοπλισμοί – έχουμε το ρεκόρ στην Ευρώπη και με αυτό τον φαύλο κύκλο δεν πάμε πουθενά. Σε αυτό υπάρχει συμφωνία.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η δωρεάν παιδεία – το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα. Τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο ευρωπαϊκό νοικοκυριό για τη μόρφωση των παιδιών τους. Τα φροντιστήρια έχουνε φτάσει μέχρι το δημοτικό. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Με αφορμή τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων στον Δήμο Αθηναίων γύρω από το πρόσωπο του Χάρη Δούκα, ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε ότι αυτό πρέπει να γίνει και σε υψηλότερο του Δήμου επίπεδο:

«Πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία των αντιπολιτευτικών  δυνάμεων, με κάποιες φυσικά προϋποθέσεις και με σταθερά βήματα, όχι τίποτα προχειρότητες. Η Νέα Δημοκρατία το φυσάει και δεν κρυώνει ακόμα με τον Δήμο Αθηναίων. Δεν έχει καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι στην πραγματικότητα με κάθε ευκαιρία που δίνεται αποδοκιμάζεται η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Το είδαμε και στην περιφέρεια Θεσσαλίας, το είδαμε και σε άλλες Περιφέρειες, όπου ήταν υποψήφιοι «αντάρτες».

Τις εκλογές του 2023, δεν τις κέρδισε ο Μητσοτάκης αλλά τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια σειρά από λάθη. Ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χάσει τις εκλογές. Είχαμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ στους θανάτους και στην ακρίβεια, την ίδια στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν κατάφερε να προσφέρει εναλλακτική. Όσο ο κ. Μητσοτάκης παραμένει αλαζών θεωρώντας ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα και να ελέγξει τους πάντες και τα πάντα – συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης της κας Ασημακοπούλου, θα υφίσταται κάθε τόσο τις συνέπειες αυτής της αλαζονικής συμπεριφοράς».

«142 χρόνια» / Μάθετε περισσότερα για το νέο ντοκιμαντέρ-δικαστικό θρίλερ του Στέλιου Κούλογλου: 142years.tvxs.gr