Σε μια ακόμη εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Αν. Τομεάρχης Υγείας οτυ ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη. Τις αποκαλύψεις της ήρθαν να επιβεβαιώσουν λίγη ώρα αργότερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και μάλιστα ενισχύοντας τα στοιχεία. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι Παπανικολάου: «Η κυβέρνηση παίζει με τα όρια της επιβίωσης μας»

Συγκεκριμέναμ με έγγραφα που ανάρτησε η Δώρα Αυγέρα το πρωί στο λογαριασμό της στο Facebook αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση παραχωρεί στις «επιταγμένες» κλινικές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους από Δημόσια Νοσοκομεία για να εργαστούν στις ιδιωτικές δομές. Όπως σημειώνει η κυβέρνηση «επιτάσσει» προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τους ιδιώτες που αποζημιώνονται από το δημόσιο. Σημειώνεται ότι το έγγραφο της 3ης ΥΠΕ μεταφέρει προσωπικό στην κλινική Σαραφιανού, που σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, έχει απλήρωτο το προσωπικό της για το 2020!

Η Δώρα Αυγέρη σημειώνει: «Ποια επίταξη ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση! Κυβέρνηση επιταγμένη και υποταγμένη στους κλινικάρχες! Η κυβέρνηση  επιτάσσει προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για να το μεταφέρει στις “επιταγμένες” ιδιωτικές κλινικές για περιστατικά Covid! Δηλαδή, το δημόσιο που πληρώνει ημερήσια αποζημίωση στις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, θα τους καλύψει και τις ανάγκες σε προσωπικό, μεταφέροντας σε αυτές γιατρούς, νοσηλευτές, διοκητικούς υπαλλήλους από τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη έχουν γονατίσει! Δεν είναι ότι έχουν μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μια νόσου, τώρα τα μετατρέπουν σε υπηρέτες των ιδιωτικών κλινικών!

Ads

Είχαν ξεκινήσει εντάσσοντας γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών, μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, για να κάνουν τις διαλογές των «καθαρών», μη Covid-19 περιστατικών! Και η δημόσια υγεία και η δημοκρατία σε κίνδυνο! Πρωθυπουργός, στην υπηρεσία όχι του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά των ιδιωτικών συμφερόντων! Ιδού η σχετική απόφαση της 3ης ΥΠΕ, με την οποία καλούνται να υπηρετήσουν την «επιταγμένη» κλινική, γιατροί και προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης!».

image

image

ΟΕΝΓΕ: Προσωπικό του ΕΣΥ μετακινείται και σε μη «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις, φέρνοντας στο φως έγγραφα που δείχνουν πως οι ιατροί δεν μετακινούνται μόνο στις «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές, αλλά και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, «τη Δευτέρα με εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (χωρίς καν ούτε ακόμα γραπτό «εντέλλεσθε») μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου προς την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» (που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες») και με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ μετακινείται ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την ιδιωτική κλινική “Σαραφιανού”».

«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα «δανείζει ειδικευόμενους γιατρούς και προσωπικό» από τα δημόσια νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων. Και αυτά ενώ η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, της ΕΝΙΘ και των υπόλοιπων Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης. Απαιτούμε να αρθούν άμεσα αυτές οι απαράδεκτες εντολές μετακίνησης», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ. 

image

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές»

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Αφού θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ, να επιτάξει μόνο δύο μικρές ιδιωτικές κλινικές, τώρα παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές. Με λίγα λόγια, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, εξαντλημένοι και χωρίς ωράριο εδώ και σχεδόν έναν μήνα προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι σώζεται από το ΕΣΥ. Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη».