Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση για την απόφασή της να μεταφέρει προσωπικό από το συγκεκριμένο νοσοκομείο σε ιδιωτική κλινική, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως « η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία του συστήματος», με αποτέλεσμα, η κυβέρνηση να «παίζει με τα όρια της επιβίωσης» του ιατρικού προσωπικού της χώρας.

Ads

Πιο αναλυτικά, η απόφαση της κυβέρνησης, δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο του Παπανικολάου, αλλά το ΕΣΥ γενικότερα, με το Σωματείο να υποστηρίζει παράλληλα ότι « δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας του προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή, με ατελείωτες ημέρες εργασίας, χωρίς ξεκούραση και το αίτημα τους για άμεση πρόσληψη προσωπικού έστω και τώρα».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπανικολάου αναφέρει:

«Ως εδώ και μη παρέκει.

Αγανάκτηση προκαλεί στους εργαζόμενους η απόφαση της κυβέρνησης να αποσπάσει προσωπικό από το νοσοκομείο Παπανικολάου σε ιδιωτική κλινική.

Ads

Είναι φανερό ότι με αυτή την απόφαση αποδεικνύεται η πλήρης αποτυχία του συστήματος.

Να λειτουργήσει με ασφάλεια για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν επιτέλους την κραυγή αγωνίας του προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή, με ατελείωτες ημέρες εργασίας, χωρίς ξεκούραση και το αίτημα τους για άμεση πρόσληψη προσωπικού έστω και τώρα.

Δεν τους ενδιαφέρουν οι δεκάδες συνάδελφοί μας που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ούτε το ότι έκλεισαν τα τμήματα των άλλων παθήσεων με καταστροφικές συνέπειες για την ζωή και την υγεία των συνανθρώπων μας.

Με ανακύκλωση εξουθενωμένου προσωπικού και με την παραπέρα μείωσή του, παίζουν με τα όρια της ανθρώπινης επιβίωσής μας. Τους καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους γι’ αυτό…

Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ήταν στα λόγια και τα κέρδη τους και πάλι είναι πιο σημαντικά από τις ανθρώπινες ζωές.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε, δεν θα συναινέσουμε σε αυτό το έγκλημα».