Στο τέλος της τετραετίας θα γίνουν οι εκλογές, όπως επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Ωστόσο με μια αναφορά του τροφοδότησε τις συζητήσεις για τον εκλογικό νόμο, ανοίγοντας «παράθυρο» σε ενδεχόμενη αλλαγή του. 

Ads

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του επισήμανε πως «εθνική αναγκαιότητα είναι η δυνατότητα της χώρας να απαντά σε κάθε νέα πρόκληση. Χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή που να αποφασίζει χωρίς να μπλεκόμαστε σε ατελέσφορα παζάρια». «Όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών, δήλωσε πως «επισπεύδων πολιτικής αστάθειας, εγώ δεν πρόκειται να γίνω» και προσέθεσε πως «θα οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια στο τέλος της τετραετίας και τότε θα μετρηθούμε και θα αναμετρηθούμε».

Σημειώνεται πως όλες τις προηγούμενες ημέρες – και παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι πρόσφατα απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο – κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, προετοιμάζοντας το έδαφος και δείχνοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για πιθανές ανακοινώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού επί του θέματος σε ενδεχόμενη ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. 

Ads