Στοχοποιημένος ξανά από ακροδεξιούς στα social media είναι ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Ads

Αυτή τη φορά, αιτία ήταν  η δημοσιοποίηση από την σελίδα Capital του εξώδικου που απέστειλε ο διασώστης, από το οποίο δεν είχαν σβηστεί προσωπικά του δεδομένα όπως η διεύθυνση του σπιτιού του και τα ονόματα των γονέων του, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν άργησαν να φανούν τα απειλητικά μηνύματα στο διαδίκτυο από ακροδεξιούς που τον έχουν στοχοποιήσει εξαιτίας της στάσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Κάποιοι μάλιστα, τον προειδοποιούν πως γνωρίζουν που μένει, με φωτογραφίες του σπιτιού του που ανέσυραν από το google earth.

image

Ads

image

image

Το άρθρο που ήταν αιτία για το εξώδικο που απέστειλε ο Αποστολόπουλος στο capital.gr,  ήταν του  Θοδωρή Γιάνναρου, o οποίος έχει αποκαλέσει πρόσφυγα «πίθηκο» και έχει προκαλέσει με φράσεις όπως «σφαίρες στους ανθέλληνες» με αποτέλεσμα να διαγραφεί από μέλος της ΝΔ. Στο εν λόγω κείμενο, με ακροδεξιά ρητορική, ο Γιάνναρος συκοφαντεί τον διασώστη γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Κάποιοι τραγελαφικοί όμως Ιάσωνες, μέλη δύσοσμων ΜΚΟ, βολεμένοι, καλοταϊσμένοι και αδρά πληρωμένοι θα ήθελαν σίγουρα να μην ξέρουμε, και για τον λόγο αυτό, με κροκοδείλια δάκρυα προσπαθούν να παραπλανήσουν, με δικές τους αυθαίρετες εκδοχές made in Turkey, περί του “Δικαίου της Θάλασσας” φθάνοντας στο σημείο να λένε, πως… η υποχρέωση διάσωσης ανθρώπων, που με το έτσι θέλω και χωρίς άδεια εισόδου στη χώρα μας, είναι υπέρτερη… της φύλαξης των συνόρων μας» και:

«Είστε καλά αγαπητοί Ιάσωνες, που ακόμα κυκλοφορείτε ελεύθεροι, αντί να έχετε κατηγορηθεί για “human trafficking”, απόπειρα δολοφονίας δια του πνιγμού απεγνωσμένων ανθρώπων, κατασκοπεία και συνεργασία -επ’ αμοιβή, με εχθρική χώρα με εχθρούς δηλαδή της Ελλάδος” και εν συνεχεία αναφέρει: “Την ηθική ευθύνη για το έγκλημα αυτό, όπως και για πληθώρα άλλων εγκλημάτων, φέρουν όλοι εκείνοι οι δήθεν ανθρωπιστές επί πληρωμή, Ιάσωνες και οι πολιτικάντηδες που τους σιγοντάρουν για δικούς τους λόγους και που έχουν επιτρέψει να υπάρχει στην Ελλάδα ένα καθεστώς ασυδοσίας αναφορικά με την παράνομη είσοδο και παραμονή αλλοδαπών από χώρες του τρίτου κόσμου.» Το άρθρο κλείνει με υβριστική και απειλητική αναφορά στο πρόσωπό του «Αρκετά ανεχθήκαμε τους απανταχού Ιάσωνες και τους λερωμένους συνεργούς τους».

Ο ιστότοπος έχει ενημερωθεί για τις  απειλές που δέχεται ο Ιάσ. Αποστολόπουλος και για την ανάγκη να προστατευτούν τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, ωστόσο η ζημιά έγινε. Το ερώτημα είναι, αν ο διασώστης που έχει στοχοποιηθεί πολλάκις από μέλη της κυβέρνησης και ακροδεξιά στοιχεία, θα στραφεί νομικά ενάντια στους υβριστές και τους συκοφάντες.

Από τη μεριά του, ο ίδιος ο Ιάσ. Αποστολόπουλος σε ανάρτησή του ανέφερε: «Να ενημερώσω τα ακροδεξιά καθάρματα που ποστάρουν την διεύθυνση του σπιτιού μου μαζί με φωτογραφίες, ότι εκεί μένει η οικογένεια μου. Εγώ βρίσκομαι στην κεντρική Μεσόγειο. Για οτιδήποτε συμβεί την ευθύνη έχει το capital.gr που δημοσίευσε ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα ως απάντηση σε ένα εξώδικο που τους έστειλα για ένα χυδαίο άρθρο του γνωστού ακροδεξιού Θ. Γιάνναρου.

Αυτός που διαγράφηκε από την ΝΔ επειδή αποκαλούσε τους πρόσφυγες “πιθήκους”, τώρα αποκαλεί τους διασώστες διακινητές και Τούρκους πράκτορες, συμβάλλοντας έτσι στην ποινικοποίηση και της προσφυγιάς και της αλληλεγγύης. Μετά από παρέμβαση των δικηγόρων μου, ο capital έκρυψε τα προσωπικά μου στοιχεία, το δε άρθρο του Γιάνναρου “Επικίνδυνοι ιθαγενείς απειλούν την χώρα” κατέβηκε και ο ίδιος ανακάλεσε.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο γενναίοι είναι οι φορείς του ρατσιστικού και μισανθρωπικού οχετού. Μόλις κληθούν να υπερασπιστούν τον λόγο τους τα μαζεύουν και κάνουν όπισθεν ολοταχώς. Επεται συνέχεια με τους υπόλοιπους συκοφάντες. Καμια ανοχή στην φασιστική προπαγάνδα. Ούτε σπιθαμή χώρου στον λόγο που οπλίζει τα χέρια της κρατικής και παρακρατικής θανατοπολιτικής! Η αλληλεγγύη θα νικήσει!»