Προ μηνών, είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη η πρόεδρος του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων), Αθηνά Χατζηπέτρου, μετά από καταγγελίες εργαζομένων του Ταμείου, που έκαναν λόγω για επιθετική συμπεριφορά και για περιστατικό προπηλακισμού. Το tvxs.gr μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι οι υπάλληλοι είχαν κάνει στάση εργασίας γι’ αυτό, κάτι που δεν ανακοινώθηκε ποτέ από τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων. Η κυρία Χατζηπέτρου μέσω του tvxs.gr τότε, είχε διαψεύσει τους εργαζομένους καθώς και τις κατηγορίες ότι με τις ΕΔΕ που διατάζει τάσσεται ενάντια στον συνδικαλισμό.

Ads

Πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ ένα σχόλιο στη στήλη Μικροπολιτικός, το οποίο μιλούσε για λεκτική βία, για ΕΔΕ και Πειθαρχικά υπό τον τίτλο «Κυνήγι Μαγισσών στο ΤΑΠ», φέρνοντας πάλι στην επιφάνεια το θέμα της συμπεριφοράς της προέδρου και δίνοντας έμφαση στο ότι είναι δύσκολο να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του Ταμείου μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα. Το δημοσίευμα έσπευσε να διαψεύσει, ο ίδιος ο Σύλλογος Εργαζομένων, με επιστολή του στην εφημερίδα. Απ’ ότι φαίνεται όμως, αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου του, κου Σταθουλόπουλου, που δεν έβρισκε σύμφωνους τους υπολοίπους. Μέσα σε κλίμα τρομοκράτησης όπως λένε οι εργαζόμενοι, εμφανίστηκε στα μέιλ τους μια επιστολή με αποστολέα το όνομα TAPOTENIOS, που διαμαρτυρόταν για την απάντηση του Συλλόγου στα ΝΕΑ, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο ότι δεν εκφράζει τους εργαζομένους κι ότι κάνει πλάτες στην πρόεδρο του ΤΑΠ.

Τότε λέει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, ξεκίνησε νέο κυνήγι μαγισσών από την πρόεδρο, καθώς «αποφάσισε να δεσμεύσει 2.480 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΤΑΠΑ για να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία «για την ανάγκη δαπάνης για την Εκτέλεση Ελέγχου Παρείσδυσης στις δικτυακές υποδομές του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων». Δείτε εδώ.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση των Εργαζομένων σχολιάζει μάλιστα πως «Το ΤΑΠΑ που για να εγκρίνει μια δαπάνη σε υπηρεσίες κάνει μήνες ολόκληρους, μέσα σε μια μέρα κάνει δεσμεύσεις ποσών για τα «γούστα» της Προέδρου! Και είναι εντελώς «για τα γούστα της Προέδρου», γιατί δεν στοιχειοθετείται «παρείσδυση» (χάκιγκ δηλαδή) με το να σταλεί ένα μήνυμα στα υπηρεσιακά email (σιγά το δύσκολο!). Θα δώσει το ΤΑΠΑ 2.480 ευρώ από τα λεφτά των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, γιατί η κ. Χατζηπέτρου θέλει να μάθει ποιος «τολμά» να της ασκεί κριτική! Θα τη σταματήσει κανείς άραγε; Ή θα την αφήσουν μέχρι να διαλύσει τα πάντα στο ΤΑΠΑ;»

Ads

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης

ΤΑΠΑ: τα κατορθώματα της Προέδρου και η… ανέλπιστη στήριξή της από το Σύλλογο Εργαζομένων (και την ΠΟΕ)!

Όμως υπάρχει κάτι ακόμη: Την Παρασκευή 24/1/2020 όλοι οι εργαζόμενοι του ΤΑΠΑ έλαβαν στα υπηρεσιακά τους email μια επιστολή (δείτε παρακάτω) που έκανε κριτική στην απόφαση του Προέδρου του Σωματείου να στείλει απάντηση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για να «καλύψει» την κ. Χατζηπέτρου. Το ηλεκτρονικό μήνυμα ήταν ανώνυμο, από ένα email με το προσωνύμιο tapotenios, και είχε ως συνημμένα τα δημοσιεύματα του τύπου. Το περιεχόμενο του email ασκεί κριτική στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταθουλόπουλο και στην πρόεδρο του ΔΣ κ. Χατζηπέτρου. Και τότε ξεκίνησε άλλο ένα «κυνήγι μαγισσών»!

Η δική μας γνώμη -και πράξη- ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση είναι να ασκείται αυτή η κριτική στο πλαίσιο συνδικαλιστικής δράσης, στις συνελεύσεις (όταν κάνει ο Σύλλογος του ΤΑΠΑ, που δεν κάνει και συχνά βέβαια) και τις διαδικασίες των συλλόγων. Από κει και πέρα όμως, δεν είναι «αδίκημα» να ασκεί κάποιος –ακόμη και ανώνυμα- κριτική σε πρόεδρο Σωματείου και στη Διοίκηση του ΤΑΠΑ! Ούτε είναι κανένα φοβερό «χάκιγκ» ή «παρείσδυση» ή «έγκλημα» το να βρει κάποιος τα υπηρεσιακά email των υπαλλήλων του ΤΑΠΑ!

Κι όμως, η κ. Χατζηπέτρου κάλεσε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (για ποιο ακριβώς «έγκλημα»;). Αλλά δεν της έφτανε αυτό. Της είναι τόσο σημαντικό να βρει τον tapotenio (γιατί άραγε; Τι την πείραξε τόσο πολύ; δεν επιτρέπεται να της γίνεται κριτική;) ώστε χτες το πρωί αποφάσισε να δεσμεύσει 2.480 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΤΑΠΑ για να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία «για την ανάγκη δαπάνης για την Εκτέλεση Ελέγχου Παρείσδυσης στις δικτυακές υποδομές του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων». Δείτε εδώ.

Το ΤΑΠΑ που για να εγκρίνει μια δαπάνη σε υπηρεσίες κάνει μήνες ολόκληρους, μέσα σε μια μέρα κάνει δεσμεύσεις ποσών για τα «γούστα» της Προέδρου! Και είναι εντελώς «για τα γούστα της Προέδρο», γιατί δεν στοιχειοθετείται «παρείσδυση» (χάκιγκ δηλαδή) με το να σταλεί ένα μήνυμα στα υπηρεσιακά email (σιγά το δύσκολο!). Θα δώσει το ΤΑΠΑ 2.480 ευρώ από τα λεφτά των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, γιατί η κ. Χατζηπέτρου θέλει να μάθει ποιος «τολμά» να της ασκεί κριτική!

Θα τη σταματήσει κανείς άραγε; Ή θα την αφήσουν μέχρι να διαλύσει τα πάντα στο ΤΑΠΑ;