Οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε, ήταν ότι οι εργαζόμενοι στο ΤΑΠΑ έκαναν στάση εργασίας πριν από μία εβδομάδα εξαιτίας της άσχημης συμπεριφοράς της προέδρου σε εργαζόμενη. Η στάση πραγματοποιήθηκε, ωστόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση. Κάποιοι από τους εργαζόμενους κατήγγειλαν στο tvxs.gr την ολιγωρία του Συλλόγου. Επικοινωνόντας με τον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Σταθουλόπουλο την περασμένη Παρασκευή πέντε μέρες μετά την στάση, μαθαίνουμε ότι η ανακοίνωση θα έβγαινε από ώρα σε ώρα. Το μεσημέρι της Παρασκευής φτάνει στα χέρια μας ένα κείμενο του Συλλόγου που μιλάει μεταξύ άλλων και για την λεκτικές επιθέσεις της προέδρου προς εργαζομένους, δίνει έμφαση όμως και σε ελλείψεις του ΤΑΠΑ. Το κείμενο αυτό, ήταν μια επιστολή του Συλλόγου προς την πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε, το ίδιο κείμενο θα έβγαινε μετά με τη μορφή ανακοίνωσης Η ανακοίνωση αυτή δεν βγήκε  ποτέ.

Ads

Η πρόεδρος όμως Αθηνά Χατζηπέτρου αντέδρασε με μια επιστολή  προς τον σύλλογο μέσα από την οποία, διαμαρτύρεται γιατί οι επιστολές κοινοποιήθηκαν στο μέιλ του ΤΑΠΑ αλλά όχι στο προσωπικό της μέιλ και επομένως δεν έλαβε γνώση της ανακοίνωσης που την αφορούσε προσωπικά. Συμπληρώνει πως η επιστολή αυτή εστάλη μετά στο διαδίκτυο και πως επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος της, η παραβίαση του οποίου, βλάπτει την τιμή και την υπόληψη της.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, αντέδρασε με ανακοίνωση που έκανε λόγο για «μια απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της συλλογική φωνής των εργαζομένων», που «πρέπει να καταδικαστεί από όλους» και εμείς αναζητήσαμε την Κα Χατζηπέτρου, δεν τη βρήκαμε και θέσαμε τα ερωτήματα στο ρεπορτάζ μας.

Η κυρία Χατζηπέτρου επικοινώνησε με το tvxs.gr και διευκρίνισε ότι δεν είναι ενάντια στον συνδικαλισμό. «Δεν επρόκειτο για ανακοίνωση του συλλόγου. Ήταν μία επιστολή που απευθυνόταν σε εμένα αλλά εγώ δεν την έλαβα ποτέ. Την είδα στο ρεπορτάζ σας. Θεωρώ δικαίωμα μου να γνωρίζω ό,τι με αφορά και να είμαι σε θέση  να δώσω τις απαντήσεις μου» μας λέει η κυρία Χατζηπέτρου.

Ads

Σε σχέση με τα όσα της προσάπτουν οι εργαζόμενοι λέει: «Υπήρξε φραστικό επεισόδιο, αλλά και από τις δύο πλευρές., όπως συμβαίνει συχνά σε χώρους εργασίας. Γράφτηκαν πράγματα όμως που δεν έγιναν. Δεν επιτέθηκα όπως λένε. Η ουσία βρίσκεται στους λόγους για τους οποίους προκαλείται η ένταση. Στοχοποιούμαι από κάποιους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν δέχονται να συνεργαστούν προκειμένου να επέλθει ίαση σε συγκεκριμένες παθογένειες του ΤΑΠΑ».

Η κα Χατζηπέτρου κάνει λόγο για την έκθεση του Καταστατικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνέδριου η οποία είχε κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Προσωπικού από τον Απρίλιο του 2019 αλλά όπως μας λέει σήμερα «… οι υπηρεσίες δεν αντέδρασαν. Την άφησαν στο συρτάρι ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσουν τις διορθωτικές κινήσεις». Τα ίδια εξηγεί και στην απαντητική της επιστολή στον Σύλλογο Εργαζομένων την οποία δημοσιεύουμε σήμερα. Μαζί δημοσιεύουμε και την απολογία της διοίκησης του συλλόγου για την παράλειψη της αποστολής της επιστολής στο προσωπικό της μέιλ.

Στην απολογητική αυτή επιστολή, η διοίκηση του Συλλόγου τονίζει μεταξύ άλλων πως «…η ενέργεια δημοσιοποίησης της ανακοίνωσής μας μέσω site, οφείλεται σε άτομα που επιθυμούν να σας βλάψουν, να υποβαθμίσουν την προσωπικότητά σας αλλά και το ΤΑΠ»!

Στο θέμα του πορίσματος του Καταστατικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα επανέλθουμε σύντομα με αναλυτικό ρεπορτάζ.