Την περασμένη Δευτέρα,  οι εργαζόμενοι στο ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) έκαναν στάση εργασίας.

Ads

Αφορμή της στάσης εργασίας σύμφωνα με δηλώσεις εργαζομένων στο Tvxs.gr ήταν η άκρως προσβλητική συμπεριφορά της νέας προέδρου του ΤΑΠΑ Αθηνάς Χατζηπέτρου προς εργαζόμενη. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων των οποίων τα στοιχεία είναι στη διάθεση του site μας, η κυρία Χατζηπέτρου ζήτησε από υπάλληλο να της εκδώσει τα κατάλληλα παραστατικά, προκειμένου να μπορεί να λάβει τα εκτός έδρας χρήματα που δικαιούται. Συγκεκριμένα επρόκειτο για χρήματα από αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι που έκανε στα Γιάννενα προκειμένου να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η υπάλληλος της ζήτησε τις αποδείξεις για να εκδώσει τα παραστατικά, αλλά εισέπραξε προσβολές και χειροδικία αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των εργαζομένων, η πρόεδρος την έσπρωξε αφού την πρόσβαλε προηγουμένως με αιχμές ότι χρηματίζεται.

Με αφορμή το επεισόδιο, ο Σύλλογος εργαζομένων συνεδρίασε τη Δευτέρα και αποφάσισε στάση εργασίας, κι έτσι οι υπάλληλοι στις 12 αποχώρησαν από την εργασία τους. Η διοίκηση του συλλόγου δεν είχε βγάλει έως σήμερα ανακοίνωση.

«Καθυστερήσαμε την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης καθώς θέλαμε να συμπεριλάβουμε κι άλλα θέματα που προέκυψαν από το ΔΣ της περασμένης Τετάρτης. Η στάση εργασίας στηρίχθηκε σε τρεις άξονες. Ένας από αυτούς ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά της προέδρου. Οι άλλοι δύο είναι το μέλλον του ταμείου αλλά και έλλειψη στην ενημέρωση μας για σοβαρά θέματα από την προηγούμενη διοίκηση του. Δεν είναι μόνο η συμπεριφορά της προέδρου. Να βλέπουμε και το δάσος όχι μόνο το δέντρο» λέει στο Tvxs.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων κος Σταθουλόπουλος.

Ads

Να σημειώσουμε ότι η κυρία Χατζηπέτρου έχει ξαναθητεύσει το 2017 (επιλογή της Λ. Κονιόρδου) ως πρόεδρος στο ΤΑΠΑ και αντικαταστάθηκε από τον υφυπουργό Κώστα Στρατή. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι τότε μέσα από ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν κακή συμπεριφορά εκ μέρους της. «Ό,τι γράφαμε ήταν πολύ λίγο μπροστά σε αυτά που βιώναμε. Δεχόμασταν συνέχεια απειλές και μομφές ότι τα παίρνουμε» λέει υπάλληλος στο tvxs.gr. Παρ’ όλα αυτά η  σημερινή κυβέρνηση την επανέφερε στο τιμόνι του νευραλγικού ταμείου.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου διαβάσαμε πως η υπάλληλος, μετά το επεισόδιο παρουσίασε ελαφρύ θέμα υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.

Σε σχέση με το μέλλον του ταμείου, ο κος Σταθουλόπουλος μας λέει: «Απαξιώνουν το ταμείο με απειλές για ΕΔΕ από τη μία. Από την άλλη η ίδια η υπουργός αφήνει ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα όπως έκαναν κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θέλουμε λουκέτο και ιδιωτικοποίηση μέσα από την απαξίωση αυτή. Θα κάνουμε συνέντευξη τύπου και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά»

Το tvxs.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο Αθηνά Χατζηπέτρου προκειμένου να ζητήσει και τη δική της άποψη το πρωί της Παρασκευής. Η συνεργάτιδα της μας είπε ότι απουσίαζε και θα μας καλούσε η ίδια αργότερα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ… 

Ολόκληρη η ανακοίνωση