Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο του Σώματος αυτή την εβδομάδα.

Ads

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, μετά από μία έντονη συζήτηση που έγινε, όπως είπε, διευκρινίστηκαν όλα τα δεδομένα και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει σε τέσσερις κύκλους. Η συζήτηση άνοιξε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεχίστηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές.

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε, ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία είχε δοθεί και πριν 20 μέρες με τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, άρα είμαστε σε διαδικασία που η Βουλή λειτουργεί κανονικά». Όπως είπε, «η Διάσκεψη κατέληξε σε συναινετικές αποφάσεις, μετά από μία έντονη συζήτηση που προηγήθηκε, σε ό,τι αφορά στα διαδικαστικά θέματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: