Γκάφα «ιστορικής» ολκής αποδείχτηκε το επικοινωνιακό τσιτάτο που επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρίνοντας τον νέο υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη με τον χουντικό Γρηγόρη Σπαντιδάκη, λέγοντας πως «ποτέ καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο στο υπουργείο άμυνας εν ενέργεια αξιωματικό».

Ads

Η κακή σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιστορία έχει αποδειχτεί άλλωστε από το γεγονός ότι δεν ήξερε καν πότε δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Αυτή τη φορά όμως, η γκάφα ήταν ολκής, όχι μόνο γιατί ξέχασε ότι ο χουντικός υπουργός ήταν συγγενής του, ούτε γιατί δεν ήξερε ότι ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έβαλε την υπογραφή του για να φτάσει να γίνει αρχηγός του στρατού ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, αλλά και γιατί  δεν ήταν ο μόνος εν ενεργεία στρατιωτικός που υπουργοποιήθηκε.

Ο στρατηγός Ιωάννης Ντάβος, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) από το 1976 ως το 1980 ήταν ο πρώτος που έγινε  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιανουάριο του Ι980. Πιο συγκεκριμένα παραιτήθηκε από το στράτευμα στις 10 Ιανουαρίου 1980 για να ορκιστεί υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στις 15 Ιανουαρίου.

Ads

Αυτά μπορούν να σου συμβούν, όμως, όταν παίρνεις γραμμή από τον Γιάννη Πρετεντέρη

Δείτε τι έγραφε πριν την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή, ο δημοσιογράφος στα «Νέα»:

image