«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, το ζήτημα είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του και στις εκλογές», ήταν το κάλεσμα που απεύηθυνε ο γγ του ΚΚΕ Δημήρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ads

Όπως είπε το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο και «η σημερινή διαδικασία είναι αποτέλεσμα παζαριών».

Σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ, Τσίπρας και Καμμένος «μετέτρεψαν τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανικό στρατόπεδο». «Η Συμφωνία που υπογράψατε με τον κ. Ζάεφ, ήταν στο πλαίσιο των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών που υπηρετήσατε με μεγάλη συνέπεια μαζί με τον κ. Καμμένο», είπε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενβος στον πρωθυπουργό.  «Θεωρείτε κ. Τσίπρα επίτευγμα μια επαίσχυντη συμφωνία, αμερικανικού σχεδιασμού για να μπει στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ. Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας», είπε.

Από την κριτική του δεν ξέφυγε και η ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι δεν διαφέρει από την κυβέρνηση.  «Κανένας καβγάς δεν γίνεται για όλα αυτά ανάμεσα στον κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη. Τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η Ν.Δ. Υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα, και κάνει όσα δεν πρόλαβει να κάνει η ίδια η Ν.Δ.», είπε συγκεκριμένα.

Ads