Μετά από 7 μήνες στη φυλακή και χωρίς να προκύψει κάποιο νέο στοιχείο εις βάρος του, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ο Πάναγιώτης Καλαϊτζής αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι τη δίκη του.

Ads

Ωστόσο, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίασης κάθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα. Η συγκατηγορούμενη του Γεωργία Βούλγαρη αποφυλακίζεται με κατ’οίκον περιορισμό και βραχιολάκι ενώ η προφυλάκιση του Θάνου Χατζηαγγέλου θα συνεχιστεί.

Ο Πάνος Καλαϊτζής βρισκόταν προφυλακισμένος από τις 8 Φεβρουαρίου, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, σχετικά με την υπόθεση τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού στο Ιδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και για συμμετοχή στην οργάνωση «Αναρχική Δράση».

Η δικογραφία έχει κλείσει, ενώ δεν έχει βρεθεί κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον ίδιο. Ο μόνος συνδετικός κρίκος παραμένει το σπίτι που είχε παραχωρήσει ο ίδιος σε φίλο και συνάδελφό του για να περάσει τις μέρες της καραντίνας του, Θάνο Χ., ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση «Αναρχική δράση», δηλώνοντας ρητά πως ο Πάνος δεν έχει καμία σχέση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Επιστολή του Πάνου Καλαϊτζή μέσα από τη φυλακή

Μάλιστα, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, αφού μετά από αυτό το γεγονός ξεκίνησε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, στα πλαίσια της οποίας συνελήφθη και ο Πάνος Καλαϊτζής, που δηλώνει κατηγορηματικά αθώος.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας φίλων/συγγενών/συντρόφων-ισσών #FreePanoulis

Μετά από 7 μήνες προφυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίασης του καθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα. Η συγκατηγορούμενη του Γεωργία Βούλγαρη αποφυλακίζεται με κατ’οίκον περιορισμό και βραχιολάκι ενώ η προφυλάκιση του Θάνου Χατζηαγγέλου θα συνεχιστεί.

Η απόφαση αποφυλάκισης αποτελεί μια προσωρινή δικαίωση του Πάνου και του αλληλέγγυου κόσμου που στάθηκε στο πλεύρο του αλλά και μια ένδειξη πως το σαθρό κατηγορητήριο πάνω στο οποίο βασίστηκε η δίωξη του καταρρέει.

Σαν πρωτοβουλία φίλων/συγγενών/συντρόφων-ισσών θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν και κάθε μία που στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό του Πάνου. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στην αυθαιρεσία, στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και στους τρομονόμους.