Με πέντε κακουργήματα που αφορούν σε κακοδιαχείριση διώκονται 17 άτομα που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη χρονική περίοδο 2012 – 2014. 

Ads

Την ποινική δίωξη σε βάρος τους άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά από έρευνα που διενήργησε με αφορμή την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα δήθεν δικαιούχων που όμως δεν είχαν υποβάλλει ποτέ τις σχετικές αιτήσεις. 

Τα χρήματα σύμφωνα με την κατηγορία ενθυλάκωναν τα διωκόμενα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη χρονική περίοδο 2012 – 2014 καθώς οι δήθεν δικαιούχοι βεβαίωσαν ότι ουδέποτε έλαβαν τα χρήματα που είχαν εκταμιευθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της εγκληματικής οργάνωσης και ασκήθηκαν αφού πρώτα οι εμπλεκόμενοι είχαν δώσει ανωμοτί εξηγήσεις καθώς είχαν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη τους. Η δικογραφία διαβιβάστηκε για περαιτέρω διερεύνηση σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Ads

«Δικαίωση για ΣΥΡΙΖΑ, ερωτήματα για Μενδώνη» 

Για πολιτική και ηθική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρολιάκος, σχολιάζοντας τη δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε 17 στελέχη της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ). «Τα “δάνεια-μαϊμού” αποκαλύφθηκαν μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την τότε πολιτική διοίκηση του ΥΠΠΟ, το 2018», αναφέρει ο κ. Σκουρολιάκος και προσθέτει: 

«Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟ είναι υποχρεωμένη επίσης πολιτικά και ηθικά ν’ απαντήσει για ποιο λόγο έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα θέσει το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ εκκρεμούσε η εισαγγελική έρευνα. Αλλιώς, ευλόγως δικαιούται ο κάθε πολίτης να διερωτηθεί εάν πρόκειται για προσπάθεια “κουκουλώματος” μιας υπόθεσης που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης».