Δάνεια ύψους 45.475 ευρώ διέγραψαν λίγο πριν λήξει η θητεία τους τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ads

Υπενθυμίζουμε πως το εν λόγω ταμείο, συσσώρευε δημόσιο χρήμα το οποίο δεν ελεγχόταν από κανένα υπουργείο και το οποίο διαχειριζόντουσαν γαλαζοπράσινοι συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το tvxs.gr,  μέλη του απερχόμενου  ΔΣ συνεδρίασαν στις 23/10/2017 και αποφάσισαν να χαρίσουν δάνεια που είχαν χορηγηθεί σε εργαζομένους την προηγούμενη περίοδο, συνολικού ύψους 45.475 ευρώ!

Μεταξύ των… χαρισμένων είναι και 11.000 ευρώ συνολικά, από τέσσερα δάνεια που είχαν χορηγηθεί στον επί σειρά ετών πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων). Ο ίδιος, είναι επίσης Γενικός Γραμματέας της ΕΕ της ΠΟΕΥΠΠΟ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού), αλλά  και αντιπρόσωπος της ΠΟΕΥΠΠΟ στο ΔΣ του Ταμείου!

Ads

Tην εισήγηση της διαγραφής των δανείων, έκανε σύμφωνα με τα πρακτικά, ο πρώην διευθυντής του ταμείου κος Βλαντής. Διευκρινίζεται μεταξύ άλλων πως «… τα δάνεια αυτά που είχαν λάβει κατά το παρελθόν διάφοροι δικαιούχοι μας και τα οποία λόγω συνταξιοδότησης των δανειοληπτών υπαλλήλων ή λόγω της σοβούσης οικονομικής κρίσης, δεν ξεκίνησαν ή έχουν πάψει να εξυπηρετούνται αποτελώντας οφειλές τρίτων που λογιστικά μόνο εγγράφονται στα βιβλία μας»

Λίγο παρακάτω αναφέρεται πως η νομική σύμβουλος προτείνει πως η διαγραφή θα μπορούσε να γίνει με τη μετατροπή των οφειλόμενων ποσών σε οικονομικά βοηθήματα! Τα πρακτικά υπογράφουν ο πρόεδρος Ιωάννης Τσακοπιάκος, η αντιπρόεδρος Αναστασία Κουμούση και τα μέλη Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος και Κωνσταντίνος Νικολάου. Σε άλλο κείμενο αναφέρεται πως ο ίδιος ο πρόεδρος ζήτησε από τον διευθυντή τη διαγραφή των οφειλόμενων ποσών και πως ψηφίστηκε τελικά ομόφωνα η απόφαση.

Να σημειώσουμε ότι στις 12 Ιουνίου πραγματοποιούνται εκλογές στον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εκλογές γίνονται υπό τη σκιά και των συνεχών αποκαλύψεων για τον ρόλο υψηλόβαθμων συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚ, οι οποίοι έχουν εντάξει στο ψηφοδέλτιό τους πολλούς από τους ευνοημένους δανειολήπτες των οποίων τα χρέη διαγράφηκαν από την πρώην διοίκηση.