Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και ηχηρές οι σιωπές όμως, με αφορμή το αποκλειστικό θέμα του tvxs.gr, που έφερε στο φως την έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με τον συνδικαλιστή και υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού Ιωάννη Τσακοπιάκο, πρώην πρόεδρο του «Αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην εργασία του για οκτώ μήνες ενώ πληρωνόταν κανονικά. 

Ads

Οι ελεγκτές ζητούν πειθαρχικό έλεγχο για τον συνδικαλιστή της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ), ενώ ταυτόχρονα η έκθεση βγάζει κι άλλα φίδια από το σεντούκι, όπως χαμένα βιβλία πρωτοκόλλου για τρεις χρονιές, άδειες συνδικαλιστών του κυρίου Τσακοπιάκου από τον ίδιο του τον εαυτό και δημοσίους υπαλλήλους που τον συγκάλυπταν για τους οποίους η έκθεση ζητάει ΕΔΕ. 

Μπορεί αυτό να φαίνεται πταίσμα μπροστά στα πεπραγμένα της παλιάς διοίκησης του ταμείου σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο, ωστόσο κάθε έλεγχος ξετυλίγει ένα κουβάρι χρόνιας διαπλοκής που είχε σχέση με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι συνδικαλιστές δρούσαν, σε ιδιαίτερο εναγκαλισμό με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου.  «Το θέμα έχει βαθιές ρίζες καθώς είχε γίνει πλέον καθεστώς αυτή η κουλτούρα. Οπότε χρειάζεται χρόνος κι απ’ η μεριά της πολιτείας για να αλλάξει. Ευτυχώς οι ελεγκτές κινούνται γρήγορα, οπότε θα έχουμε αποτελέσματα» λένε κυβερνητικές πηγές, στο tvxs.gr για το θέμα του «Αμαρτωλού» Ταμείου του Υπουργείου Πολιτισμού για το οποίο η έρευνα διενεργείται ακόμα. 

Την ίδια στιγμή, ακόμα και μετά την έκθεση που έφερε το tvxs.gr στο φως, πολλά ΜΜΕ σιωπούν ενώ έντυπα αντικυβερνητικά μιλούν για «συνδικαλιστική δίωξη» καλύπτοντας τον Ιωάννη Τσακοπιάκο, ο οποίος ήταν επί χρόνια καπετάνιος του Ταμείου. «Διώκεται επειδή έχει την κακή συνήθεια να είναι συνδικαλιστικά ενεργός» γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». 

Ads

Αντίθετα το «Έθνος» αναδημοσιεύει την έκθεση σε δισέλιδο ρεπορτάζ, θέτοντας ερωτήματα και προς την υπουργό Λυδία Κονιόρδου, η οποία ενώ οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το Μαξίμου ζητούσαν άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, μετέθεσε τον κύριο Τσακοπιάκο στο Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ ενώ γνώριζε πως «… ήταν αδικαιολόγητα απών από την εργασία του για μήνες» γράφει η εφημερίδα. 

image

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναστάτωση έχει προκαλέσει και εντός της ΔΗΣΥ, η αποκάλυψη της έκθεσης, καθώς ο πρώην ισχυρός συνδικαλιστής του Ταμείου ήταν στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.