Είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο να αρχίζει ένα άρθρο με πρόλογο του επόμενου στο οποίο θα αναφερθώ στην εξωτερική πολιτική. Ήθελα όμως να δώσω χρόνο να σκεφτείτε την ερώτηση που έκανα σε συζήτηση με φίλους αρχές Μαρτίου: «Ποιον θα υποστηρίζατε αν η Ρωσία είχε εισβάλει όχι στην Ουκρανία αλλά στην Τουρκία και είχε διαπράξει αυτά που της καταλογίζουν κι άλλα τόσα»;

Ads

Δεν θα σας πω τις απαντήσεις της παρέας, θα σας πω όμως πως τέλη Μαρτίου με την ίδια ερώτηση κάναμε δημοσκόπηση. Πως; Απλό. Σε σελίδα Α4 γράφεις 5 φορές την ερώτηση (με κενά μεταξύ τους) και την τυπώνεις σε ένα μαγαζί (πχ) 200 φορές. Σου κόβει τις σελίδες στα 5 και έχεις 1000 «ψηφοδέλτια». Σε ένα μικρό χαρτοκιβώτιο κάνεις μια σχισμή, έτοιμη και η κάλπη.

Το σπουδαιότερο. Πας εκεί που θα βρεις ανθρώπους από πολλές περιοχές, όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες, φτωχούς και εύπορους. Που συνυπάρχουν όλοι αυτοί; Ως επισκέπτες στα μαιευτήρια και στο Μαρούσι υπάρχουν κάμποσα. Είναι η δημοσκόπηση σύμφωνη με τους κανόνες; Όχι ακριβώς, αλλά είναι γνήσια αρκετά αντιπροσωπευτική και πάμφθηνη.[1] Η συνέχεια με τα αποτελέσματα στο επόμενο. Μέχρι τότε σκεφτείτε την ερώτηση.

Σε προηγούμενο άρθρο μου ανέφερα πως σε κάθε πόλεμο υπάρχουν πολλές αλήθειες που εδράζονται σε πραγματικά γεγονότα. Αναμενόμενο η κάθε πλευρά να παρουσιάζει τις δικές της. Άλλωστε, η αντιπαράθεση δεν γίνεται μόνο στα πεδία των μαχών αλλά και για την εύνοια της κοινής γνώμης (δικής της και διεθνούς). Μπορεί τα social media να έχουν αμβλύνει την μονόπλευρη πληροφόρηση κυρίως σε μικρής σημασίας ζητήματα, στα μείζονα όμως η ευθυγράμμιση είναι σχεδόν απόλυτη. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση και δεν είναι από την πρώτη κιόλας μέρα του πολέμου.

Ads

Η ερώτηση του 1 million $. Αναζητείται τηλεοπτικό κανάλι το οποίο να έχει (έστω σπιθαμιαίο) ηθικό ανάστημα να μας πληροφορήσει από τον συνολικό χρόνο που διέθεσε για τον πόλεμο ποιο % ποσοστό είχαν οι δυτικές εκδοχές.[2] Πχ. στο λίγο καλύτερο OPEN, ας πάρουν όποια μέρα (ή 2 ή όσες) θέλουν κι ας απαντήσουν. Εγώ πήρα τυχαία 2 μέρες και το αποτέλεσμα ήταν: «Δύση» 97,81%, «λοιποί» 2,19%.
Λίγο ακόμα και θα ισοφάριζαν το «1984» του George Orwell όπου υπάρχει μία μόνο πηγή ενημέρωσης. Τα ΜΜΕ και τα δημοσιογραφικά Juke Box φέρνουν τον «Θαυμαστό καινούργιο κόσμο» του Huxley Aldus κοντά, γρήγορα, αποτελεσματικά. Εγγύηση και ο Μητσοτάκης. Ναι, στην αρχή χρειάζεται ένας πορφυρογέννητος για τα fake news και την ανάδειξη των ασήμαντων σε σημαντικών.

Τι μας λένε; Αυτό κι αυτό σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ και εννοούν New York Times, Financial Times και 3-4 ακόμα. Μιλούν για την διεθνή κοινότητα που στο σύνολο της εκφράζει αυτό κι εκείνο. Τους αφιερώνω λοιπόν τον «χάρτη» του άρθρου. Απ’ αυτόν βέβαια λείπουν τα εδάφη που κατοικούν 6,8 δις άνθρωποι από το σύνολο των 7,75 δις που έχει ο πλανήτης. Ε, εντάξει. Λεπτομέρειες.

Ο προπονητής Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πριν λίγες βδομάδες ρωτήθηκε για την Ουκρανία. Αν και δεν ήθελε να απαντήσει, τελικά είπε: «Είμαι 62 ετών, δεν είναι ο πρώτος πόλεμος που βλέπω στη ζωή μου. Θυμάμαι πολλά, δεν θυμάμαι όμως να μιλούσατε τόσο πολύ όταν η χώρα μου βομβαρδιζόταν το 1999. Είχαμε το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία.» Τι να πεις στον Ζοτς; Πως ΜΜΕ και πολιτικές ηγεσίες έπαθαν κάτι σαν ξαφνική αδιαθεσία; Ή μήπως ξαφνική ευαισθησία;[3]

Να του πεις πως ΜΜΕ και πολιτικές ηγεσίες έχουν μια αμφίδρομη σχέση χειραγώγησης;[4] Ειδικά τα ελληνικά ΜΜΕ πιστοποιούν την αλητεία και την ηθική σήψη της ελληνικής δημοσιογραφίας και γι’ αυτήν δεν φταίει ο πόλεμος. Πχ. ο Π. Βαλασόπουλος, ανταποκριτής στο Βερολίνο, δεν είναι χθεσινός. Τον αναφέρω ως παράδειγμα ακριβώς γιατί έχει πολλά χρόνια στο κουρμπέτι και βέβαια εμπειρία.

Κι όμως, έφτασε να ξεφτιλίζεται και να υποπίπτει σε τόσα πολλά σφάλματα που (τουλάχιστον) δημοσιογραφικά είναι εγκλήματα καθοσιώσεως. Αντί να καλύψει το θέμα, αποφασίζει να γίνει ο ίδιος θέμα και το απείρως χειρότερο ξερνάει χολή και εμετικά σχόλια που καλύπτουν φασίστες και νεοναζί. Αδυνατώ να ξεχωρίσω ποιο από τα πολλά παραληρήματά του είναι το χειρότερο. Δύο παραδείγματα.
Ο συνάδελφός του Αυγερινός, ανταποκριτής στη Μόσχα, σε μια παρέμβασή του αναφέρεται στην Janine Wissler (Τζανίν Βίσλερ) που είναι μέλος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag) και συμπρόεδρος του Die Linke. Τι το ήθελε; Ο Βαλασόπουλος τον διακόπτει ξανά και ξανά και λέει για την Wissler πως είναι «ψεκασμένη». Ο Αυγερινός δεν απαντά, οπότε συνεχίζει να διακόπτει: «Είναι ψεκασμένη». «Την ξέρω είναι ψεκασμένη». «Σας λέω είναι ψεκασμένη».

Ο Τσιγουρής, παρουσιαστής του OPEN, προφανώς νιώθοντας άβολα του είπε το ελάχιστο: «Δεν είναι σωστό να λέμε τέτοια για πρόσωπα που δεν είναι παρόντα». Το χαβά του ο Βαλασόπουλος για να πει και το απίστευτο πως έχει αρρωστήσει 2 φορές από Covid, δεν έχει εμβολιαστεί και είναι ψεκασμένη. Για την ιστορία η Wissler είχε πει σε συνέντευξή της πως η αποστολή όπλων στην Ουκρανία, πυροδοτεί τον πόλεμο και δεν βοηθά στην επίτευξη Ειρήνης.

Από πότε κριτήριο μιας άποψης είναι ο εμβολιασμός και ανάλογα ο εκφραστής της είναι ή δεν είναι ψεκασμένος; Ή μήπως το παραλήρημα του Βαλασόπουλου είναι ανταπόκριση; Σε κάθε περίπτωση έχει το ελεύθερο να ξεφτιλίζεται όσο κι όπως θέλει. Η απορία μου είναι μήπως στο Βερολίνο βρέθηκε κάποια αποθήκη της Στάζι (Stazi) με περίεργες ουσίες. Μια ερώτηση σε κόμματα, βουλευτές και ευρωβουλευτές[5].
Τι θα κάνατε αν κάποιος Γερμανός (Γάλλος, Άγγλος κ.λπ.) Βαλασόπουλος είχε αναφερθεί με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο και αποκαλούσε κάποιον πρόεδρο κόμματος της ελληνικής Βουλής, ξανά και ξανά «ψεκασμένο». Η Janine Wissler είναι συμπρόεδρος του Die Linke (Γερμανική Αριστερά), οπότε η ερώτηση αφορά περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε η ΝΔ έχει τοποθετηθεί μέσω του ορφανού της χούντας Βορίδη στελέχους και υπουργού της πως: «η Αριστερά έχει ελαττωματικές ιδέες και πρέπει ο Μητσοτάκης να βρει τον τρόπο να μην κυβερνήσει ξανά».[6]

Βαλασόπουλος Πρύτανης της στρεψοδικίας. Ο κ. Ευτυχίδης είναι Διεθνολόγος με πάρα πολλούς φίλους στην Μαριούπολη και στην ευρύτερη περιοχή την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Από τις πρώτες μέρες του πολέμου έχοντας και καθημερινές μαρτυρίες από ομογενείς μας (κι όχι μόνο), λέει και ξαναλέει μιλώντας στο OPEN. Το νεοναζιστικό σύνταγμα Αζόφ, ναρκοθετεί την Μαριούπολη, οχυρώνεται μέσα στα σπίτια κι απαγορεύει στους πολίτες να φύγουν. Το είπε μια, το είπε δυο, μάλλιασε να το λέει.

Διαβάστε τώρα τον παρακάτω διάλογο (ή δείτε το video στο 1:02:30) μεταξύ Ευτυχίδη(Ε) και Βαλασόπουλου(Β).
Β: «Οι Ρώσοι εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι μέσα στην Μαριούπολη είναι κάποιοι ακροδεξιοί κατσαπλιάδες και έρχεται ο ρωσικός στρατός και οι ρωσόφωνοι και θα τους κάνουνε και θα τους δείξουνε. Είναι 12, 13, 14 μέρες τώρα που ο στρατός, ο 2ος σε δύναμη πυρός στρατός του κόσμου και δεν μπορεί να πάρει την Μαριούπολη. Ισοπεδώνει την Μαριούπολη, δεν μπορούν να τους πάρουν. Πως βλέπετε εσείς αυτήν την δύναμη του στρατού; Πως αυτός ο 2ος σε δύναμη στρατός, δεν μπορεί να πάρει την Μαριούπολη απ’ αυτούς που λένε μέσα πως είναι κατσαπλιάδες και δεν μπορούν να τους νικήσουν».
Ε: «Κοιτάξτε, δεν είναι κατσαπλιάδες»
Β: «Λένε Αζόφ κτλ. δεν είναι όμως τακτικός στρατός»
Ε: «Τακτικό τμήμα πλέον, κάνετε λάθος»
Β: «Δηλαδή, τι θα κάνανε αν βρίσκανε απέναντί τους τον πολωνικό στρατό ή τον στρατό της Τσεχίας ή κάποιον άλλο;»
Ε: «Προσέξτε για να κατανοήσουμε τι είναι η Αζόφ σήμερα. Η Αζόφ είναι σύνταγμα αναγνωρισμένο από το κράτος της Ουκρανίας και υπάγεται στις δυνάμεις του Υπ. Εσωτερικών ως σύνταγμα ειδικών αποστολών. Έχει εκπαιδευτεί από Αμερικανούς και Βρετανούς και λειτουργεί άψογα με όποιες μεθόδους χρησιμοποιεί
ΠΒ: «Τέλος πάντων δεν μπορούν ούτε αυτούς να πάρουν επί 10 μέρες»

Βαλασόπουλε, η λέξη κατσαπλιάδες στην Ελλάδα, από ποιους χρησιμοποιήθηκε για ποιους και για ποιο λόγο; Ξέρεις το αιματηρό φορτίο που κουβαλάει όταν ξέπλενε δολοφονίες και κάθε ανηθικότητα, διασυρμό, δολοφονία χαρακτήρα; Ξέρεις τι είναι το Αζόφ; Μήπως τα ομογάλακτα Αϊντάρ, Δεξιός Τομέας, Ντονμπάς κ.λπ.; Πάρε εδώ μια ιδέα. Ή ξέρεις και είσαι παπάρας, ή είσαι το «ωραίο μου πλυντήριο» ή και τα δυο ταυτόχρονα. Δύο σε ένα.

«Άκου ανθρωπάκο». Είσαι ψεύτης γιατί οι Ρώσοι ποτέ δεν είπαν ότι μέσα στη Μαριούπολη είναι κατσαπλιάδες. Το τι θα κάνανε οι Ρώσοι αν είχαν απέναντί τους το στρατό της Τσεχίας θα στο πω εγώ. Θα το βάζανε στα πόδια. Όπου φύγει, φύγει. Οι δε Πολωνοί θα έπαιρναν αέρα την Μόσχα και θα έφταναν Βλαδιβοστόκ. Συγνώμη, είναι δυνατόν να λες τέτοιες μαλακίες και να πιστεύεις πως είναι ανταπόκριση;
Επειδή έχεις μπλέξει τον πόλεμο με το «Survivor» και για να σου λυθεί η απορία, ο 1ος στρατός του κόσμου, των ΗΠΑ, (ο ρωσικός είναι ο 2ος όπως λες), χρειάστηκε 41 μέρες για να μπει στην Βαγδάτη έχοντας ισοπεδώσει με βομβαρδισμούς ολόκληρο το Ιράκ. Παρεμπιπτόντως ο πανίσχυρος γερμανικός στρατός χρειάστηκε 28 μέρες για να μπει στην Βαρσοβία, 40 για να μπει στο Παρίσι και 173 μέρες για να φτάσει κοντά στην Μόσχα.

Τελικά ή είσαι τελείως άμυαλος για να σχολιάζεις πως τόσες μέρες οι Ρώσοι δεν μπορούν να πάρουν τους «κατσαπλιάδες» του Αζόφ ή θέλεις να κοντράρεις τα «γαλόνια» που παρελαύνουν στα ΜΜΕ με εκτιμήσεις και πεζοδρομιακές αναλύσεις λες και ζήλεψαν την «δόξα» των λοιμωξιολόγων ή λες και οι Ρώσοι τους έστειλαν με Fax τα σχέδιά τους. Εγώ θεωρώ την παρουσία τους κατάντια και από σεβασμό στην στολή δεν θέλω να σχολιάσω τα λεγόμενά τους. Όμως, σας παρακαλώ θερμά να διαβάσετε αυτά που λέει Ιταλός στρατηγός. Οι συγκρίσεις με τους δικούς μας μόνο θλίψη και σκέψεις προκαλούν.

Βαλασόπουλε, έχεις μια διάσχιση ταυτότητας αλλά μην ανησυχείς. Μπορείς να διαφωνείς με τον εαυτό σου, ακόμα και να διαχωρίζεις τη θέση σου απ’ αυτά που λες. Την μια να συντάσσεσαι με την άποψη πως η ρωσική αρκούδα είναι έτοιμη να φάει την Ουκρανία, τις Βαλτικές χώρες και την δύση, και την άλλη πως δεν μπορούν να νικήσουν κατσαπλιάδες. Έχεις δίκιο αφού έχεις αποστομώσει τον εαυτό σου και τον έβαλες στη θέση του.

Roma locuta est, causa finita est.[7] Η Ρώμη μίλησε, η Ρωσία είναι ένοχη όχι μόνο γι’ αυτά που η ίδια έχει ή δεν έχει κάνει ή της καταλογίζουν, αλλά και για όλα όσα εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν αποδεδειγμένα κάνει κυρίως οι Αμερικάνοι κι όχι μόνο (και Άγγλοι κ.λπ.) Κι αυτά είναι αμέτρητα. Κι επειδή Ρωσία είναι ο Πούτιν, δεν αποκλείω να ευθύνεται ο Πούτιν που η Εύα δάγκωσε το μήλο.

Να διαβάζεις τέτοια σε site και άρθρα δημοσιογράφων πλυντήρια, πάει στο καλό. Να τα διαβάζεις όμως ακόμα και σε άρθρα προοδευτικών ανθρώπων, είναι κάτι που τουλάχιστον προβληματίζει. Θα αναφέρω παραδείγματα στη συνέχεια. Επειδή όμως μου έχουν απαγορεύσει, εκτός από την λίμνη των κύκνων να έχω και μυαλό, θέλω βοήθεια.

Για θυμίστε μου ποιοι έριξαν πυρηνικά όχι σε στρατιωτικούς στόχους αλλά σε πόλεις; Πόσες ναπάλμ έριξαν κατακαίγοντας τα πάντα; Ποιοι ισοπέδωσαν Σερβία, Ιράκ, Λιβύη κ.λπ. χωρίς λόγο και αιτία (για αποφάσεις ΟΗΕ ούτε λόγος); Ποιοι ξεφτιλίστηκαν με την εισβολή στον κόλπο των χοίρων και έφτασαν στο ρεζιλίκι να μεταμφιέζουν τα βομβαρδιστικά τους Β-26Β σε κουβανέζικα;

Ποιοι 20 χρόνια μετά εισέβαλαν στην Γρενάδα; Ρε ξευτιλισμένοι ούτε καν μια Ζάκυνθος της Καραϊβικής δεν είναι η Γρενάδα. Αμέτρητα «κατορθώματα». Μήπως θυμάστε για ποιους βροντοφωνάχτηκε σε όλη την Ευρώπη το σύνθημα «φονιάδες των λαών»; Μήπως θυμάστε ποιοι στήριξαν την χούντα; Μήπως τον διαμελισμό της Κύπρου από τους Τούρκους που συνεχίζουν να ανέχονται χωρίς το παραμικρό μέτρο αντιποίνων;  Μια στάση στο σκίτσο του Γ. Δερμεντζόγλου (23.04.2022).

image
image 
Περισσότεροι από 1.000.000 μόνο οι εβραίοι.

Μήπως έχετε ακούσει για τον Στεπάν Μπαντέρα; Μήπως για τους Ουκρανούς που υπηρετούσαν στη Βέρμαχτ; Μήπως για τα «Waffen SS Galizien»; Ω, ναι. Είναι το αποκορύφωμα της ουκρανικής συμμετοχής με 80.000 στο πλευρό των Γερμανών. Έκαναν φρικιαστικά εγκλήματα, με ειδικότητα τους άμαχους, πυρπολήσεις χωριών, αρπαγές, λεηλασίες, δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες Σλοβένους, Πολωνούς κ.ά. και βέβαια ρωσόφωνους που είναι η αδυναμία τους.

Πριν λίγες μέρες (22 Απριλίου 2022) ο Zev Chafets στο Bloomberg σημείωνε για τις ψευτιές του Zelenskyy: «[…] στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Εβραίοι δολοφονήθηκαν στην Ουκρανία με την σύμφωνη γνώμη της ναζιστικής κυβέρνησης – μαριονέτας και την βοήθεια τοπικών αξιωματούχων και ενός σημαντικού αριθμού απλών Ουκρανών». Μήπως ο Zev Chafets είναι «πουτινάκι» και το Bloomberg όργανο των Ρώσων;[8]

Το χάπι της εύκολης κατάποσης. Εντάξει, αλλά αυτά γίνανε στον πόλεμο, σήμερα …. Σήμερα τι; Θέλω να είμαι σαφέστατος. Δεν διαλέγω ναζί, ουκρανούς, ρώσους, έλληνες κ.λπ. αλλά η ΔΡΑΣΗ της Αζόφ, κι όχι μόνο, ξεπερνά αυτά που πιστεύαμε πως αφήσαμε πίσω μας. Στην Αζόφ συμμετέχουν εξέχοντες νεοναζί που έχουν θέσεις και εξουσία στην Ουκρανία.
Διαβάστε: «29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Αζόφ»

Υποστηρίζουν την λευκή υπεροχή, σύμβολό τους είναι ο «Μαύρος Ήλιος», το σύμβολο της υπεροχής των λευκών, το σύμβολο Wolfsangel των ναζιστικών SS. Ο Zelenskyy τους νομιμοποίησε, τους βράβευσε(9) και τους έδωσε εξουσίες. Κι όταν πρόσφατα ρωτήθηκε παραδέχτηκε (στο Fox News) ότι «είναι αυτοί που είναι». Ε βέβαια, να πάει χαμένη τόση εμπειρία; Και δεν πήγε. Αξιοποιήθηκε και με το παραπάνω την τελευταία 10ετία σε Μαριούπολη, Οδησσό κ.λπ.

Ο Zelenskyy είναι ένας τυχοδιώκτης που η δύση μέχρι χθες (Φεβρουάριο του 2022!!) θεωρούσε και ήταν ένας διεφθαρμένος λήσταρχος. Τα δημοσιεύματα της δύσης γι’ αυτόν και την διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι ηγεσία της Ουκρανίας είναι αμέτρητα. Αχυράνθρωπος, μετεξελιγμένος ναζί που η «δημοκρατική» δύση στηρίζει και καλεί στα κοινοβούλιά της να τους μιλήσει για ελευθερία και δημοκρατία!!!
Τα εγκλήματά του Zelenskyy και των νεοναζί πίσω απ’ αυτόν που έχουν και ασκούν την πραγματική εξουσία είναι αμέτρητα. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο ένα μικρό δείγμα αυτών που έχουν κάνει ή και τι γράφει για το Αζόφ η Wikipedia[10]. Ό,τι και να γράψει κανείς, όσα απίστευτα εγκλήματα της ουκρανικής ηγεσίας και της Δύσης κι αν αναφέρει, η μόνιμη επωδός είναι πως αυτά δεν δικαιολογούν τους Ρώσους. Θα μπορούσα να κάνω την «αφελή» ερώτηση: Μήπως δικαιολογούν τους «άλλους» που τα έκαναν; 

Υποθέτοντας πως η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ, αυτό μας παραπέμπει στο επόμενο ερώτημα. Μήπως η άκρα του τάφου σιωπή για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της δύσης λειτουργεί ως πλυντήριο γι’ αυτά; Πολύ περισσότερο όταν οι ευθύνες δεν αποδίδονται σ’ αυτούς που τα έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν αλλά στον Πούτιν; Μήπως έτσι παρέχεται άλλοθι σ’ αυτά;

Πχ. ο Στέλιος Κούλογλου γράφει άρθρο με τίτλο: «Πώς ο Πούτιν έκανε ήρωα τον Ζελένσκι» και με 485 λέξεις αναφέρεται στον Zelenskyy. Όμως, τι μένει από το άρθρο; Φυσικά, οι 7 λέξεις του τίτλου και άλλες 7 στο τέλους: «[…] ανέλαβε ο Πούτιν να διορθώσει τα πράγματα» Δεν λέω πως συνειδητά ο Κούλογλου «ξεπλένει» τον Zelenskyy. Αυτό δα μας έλλειπε. Στην τελική όμως ο μουτζούρης μένει στον Πούτιν και όχι στο νεοναζιστή Zelenskyy, τι εκφράζει, τι έχει κάνει κ.λπ.[11]

Σε άλλο άρθρο ο Κούλογλου έχει τίτλο «Πούτιν, ο μεγάλος χορηγός». Προσέξτε, δεν λέω πως ο Πούτιν δεν δίνει τροφή στη Δύση να κάνει και να προβάλει αυτά που θέλει (και πολλοί καταλαβαίνουμε). Όταν όμως σε μόνιμη βάση «ξεχνιούνται» τα φρικιαστικά εγκλήματα της ουκρανικής ηγεσίας για τους ίδιους τους ουκρανούς αλλά και γενικότερα της Δύσης, αυτό που εν τέλει μένει ποιο είναι;
«Όλοι ίδιοι είναι», «Δεν έχει νόημα η πάλη για αλλαγές», «Ένας καλύτερος κόσμος είναι ουτοπία», «Πάντα οι ισχυροί έκαναν και κάνουν τα δικά τους» κ.λπ. Κοντολογίς, σκάσε και σκάβε. Ε, ΟΧΙ, Αρνούμαι αυτές τις «λογικές». Αρνούμαι να ξεχάσω τα εγκλήματα που έκαναν οι αμερικάνοι, άγγλοι κ.λπ. και να τα κρύψω πίσω από τον όποιο Πούτιν ή ακόμη να τα δικαιολογήσω με αυτόν. Θέλετε να γράφετε για τον Πούτιν και την Ρωσία; Μαζί σας.

Όταν όμως την ίδια στιγμή «ξεχνάτε» να γράψετε ή να αναφερθείτε σε όσα η Δύση έκανε και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να κάνει. Όταν δεν διαβλέπετε την επερχόμενη άβυσσο του ΔΝΤ και τα δεσμά πολλών δεκαετιών καταλήστευσης της Ουκρανίας που ετοιμάζουν δύση και αμερικάνοι, τότε κάνετε τεράστιο λάθος. Εν κατακλείδι reus reum non facit (ένοχος, ένοχο ου ποιεί). Ειδικά αυτό ας το έχουν κατά νου όσοι ομνύουν στο Διεθνές Δίκαιο γιατί αποτελεί θεμέλιο λίθο και νομικό αξίωμα του δικαιϊκού συστήματος (όλων των κρατών).
Για να γραφτεί η Ιστορία ολόκληρη και αμερόληπτα (όσο αυτό είναι δυνατόν), πάντα χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα. Αυτό που μένει να δούμε τότε είναι που θα κρυφτούν Μητσοτάκης και οι περί αυτόν που έβαλαν στην Βουλή τους νεοναζί και για μένα το σπουδαιότερο που θα κρυφτεί η «δημοσιογραφική» αλητεία. Φιλολογική ερώτηση  αφού τα σκατά και οι φελλοί επιπλέουν.

Ειδικά στην χώρα των λοτοφάγων και των κατοίκων με μνήμη ψαριού. «Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγέτιδας τάξης στην Ελλάδα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις […] Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα». (Γιώργος Σεφέρης, Ημερολόγιο, 1945)

Τυχερέ Γ. Σεφέρη, έζησες πολέμους και χούντες αλλά όχι τα βοθροκάναλα και τους ΑΡΟΥΔΗ σ’ αυτά να σου αλυσοδένουν και να σου ξεσκίζουν το νου, να σου βάζουν τα δικά τους αισχρά, ανήθικα και ρυπαρά οδόσημα.
 
 
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
[1] Την «μέθοδο» αυτή την έχω περιγράψει 2 – 3 φορές σε άρθρα μου και την έχω εφαρμόσει (για διάφορα ζητήματα) καμιά δεκαριά φορές με αποτελέσματα που εκ των υστέρων αποδεικνύονται απίστευτα ακριβή (πχ σε εκλογές).
[2] Ανεξάρτητα αν οι δυτικές εκδοχές ήταν σωστές ή λάθος, αληθείς ή ψευδείς κ.λπ. Αυτό ας το κρίνει ο τηλεθεατής με τα όποια κριτήρια διαθέτει.
[3] Πχ διάλογος στο OPEN με Γιάννη Παπαδόπουλο (ΓΠ), Θανάση Αυγερινό (ΘΑ).
ΓΠ: «Πρώτη φορά γίνεται επέμβαση σε χώρα της Ευρώπης». (ΘΑ): «Έχει ξαναγίνει στην Κύπρο και στην Σερβία». ΓΠ: «Όχι, τώρα δεν έχει ξαναγίνει». ΘΑ: «Έχει γίνει όμως». ΓΠ. «Πάντως τώρα δεν έχει ξαναγίνει». Γιατί «πανμέγιστε» Παπαδόπουλε, μήπως έχει ήδη ξαναγίνει αύριο(!!); Οέοο!!
[4] Πιστεύει κανείς στα σοβαρά πως ο ανεπίγνωστος Μητσοτάκης θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός χωρίς τα ΜΜΕ και τους ΑΡΟΥΔΗ σ’ αυτά; Χρειαζόταν η λίστα Πέτσα για να αποδειχτεί η αλληλεξάρτηση με τα ΜΜΕ; Ή μήπως με αυτά που κάνει και λέει (που χωρίς κράνος κινδυνεύεις), θα στεκόταν έστω και ένα εξάμηνο;
[5] Δεν αναφέρομαι σε ΕΣΗΕΑ και ΕΣΡ γιατί δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα κι αν οι άνθρωποι σ’ αυτά ζουν ή έχουν μετασχηματιστεί σε ζόμπι.
[6] Ο Βορίδης τόσα χρόνια γραμματέας της χουντικής ΕΠΕΝ, τόσα πρόεδρος στο εθνικιστικό «Ελληνικό Μέτωπο», τόσα στον «ΛΑΟΣ», έχει εμπειρία στο γύψο και ξέρει τον τρόπο. Δεν τον λέει για να μην φανεί πως καπελώνει τον Μητσοτάκη.
[7] Ρήση του ιερού Αυγουστίνου: «Η Ρώμη μίλησε, η υπόθεση έκλεισε»
[8] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά.
[9] Διαβάστε σχετικό άρθρο στο World Today news με την απονομή (2/12/2021) στον διοικητή του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» του τίτλου του «Εθνικού ήρωα» της Ουκρανίας.
[10] Το άρθρο είναι του Ν. Μπογιόπουλου κι αυτά που αναφέρει δεν είναι ούτε το 10% των εγκλημάτων Αζόφ και Zelenskyy. Εν τέλει οι «Βαλασόπουλοι» δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν. Λογικό, με τόσο μπούκωμα.
[11] Επιλέγω άρθρα του φίλου Σ. Κούλογλου που εκτιμώ και επιπρόσθετα θεωρώ την καλύτερη φωνή που είχε ποτέ στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελλάδα. Όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί το λένε τα καταγεγραμμένα δεδομένα στην ΕΕ (κι όχι μόνο), μικρό μέρος των οποίων «εισάγεται» στη χώρα.