Μετά το ανεπανάληπτο φιάσκο στην ελληνική Βουλή με τους Ναζί του Αζόφ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψέλλισε κάτι περί ατυχούς στιγμής και ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα για να εξαπολυθεί ένα προπαγανδιστικό Blitzkrieg, με στόχο να ενοχοποιηθεί η αντιπολίτευση και, πρωτίστως, ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη αποδεκτός ο ναζισμός, αλλά οι διδαχές του Γκαίμπελς δεν είναι για πέταμα….

Ads

Ξαμολήθηκαν τα φερέφωνα, μεταξύ αυτών και εκείνοι που διαθέτουν κάποιο ταλέντο στην εκφορά του λόγου, σε μία εργολαβία του τρόμου. Στόχος; Να αθωώσουν την κυβέρνηση και τον μέγα τελετάρχη και επικεφαλής του επιτελικού κράτους να αποκαταστήσουν το image του τάγματος Αζόφ, λέγοντας ότι δεν είναι φασίστες ούτε παραστρατιωτικοί, και οι σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό, με τις οποίες παρελαύνουν, είναι προφανώς οφθαλμαπάτη. Και όσοι τους κατηγορούν είναι κρυφοί υποστηρικτές του Πούτιν.

Μόλις πρόσφατα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε, σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε για το τάγμα Αζόφ στο Fox News, ότι «είναι αυτοί που είναι….». «Όχι, δεν είναι», ισχυρίζονται τα φερέφωνα στην Ελλάδα, που με την φόρα που πήραν δεν αποκλείεται να βγάλουν και τον Ζελένσκι κρυφοπουτινικό. Ειρήσθω εν παρόδω, πριν ο Ζελένσκι ανακηρυχθεί ήρωας -μετά την βάναυση ρωσική εισβολή-, είχε κατηγορηθεί από τον προκάτοχό του Ποροσένκο ως ενεργούμενο της Ρωσίας!

Οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων του φασισμού στην Ελλάδα, ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα τί εστί τάγμα Αζόφ. Αν είναι όπως σας τα λένε και οι Ναζί guest stars της ελληνικής Βουλής δεν είναι και τόσο Ναζί, τότε γιατί ήταν ατυχής η στιγμή της εμφάνισής τους και όχι ευτυχής; Πού να κάνει τέτοιους συλλογισμούς το πόπολο όταν βομβαρδίζεται ανηλεώς, σου λένε οι προπαγανδιστές, που ψάχνουν απεγνωσμένα φύλλο συκής για τον βασιληά που είναι γυμνός.      
   
Τους ενοχλούσε μία συναυλία ειρήνης, αλλά δεν θα τους ενοχλούσε καθόλου το τάγμα Αζόφ, αν δεν το είχαν εκλάβει ως ένα επικοινωνιακό ατύχημα, που μετέτρεψε μία ευτυχή στιγμή σε ατυχή….

Ads

*Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.