Για τη σύμπραξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Μέγαρο Μουσικής, σε συναυλία της Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (Καμεράτα) στον Ι.Ν. Αγ.Πεντελεήμονα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ενημέρωσαν νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιάννης Μάνος, οι οποίοι προσκάλεσαν τον Κάρολο Παπούλια να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ads

«Η συνεργασία μας έχει σκοπό να δείξει ότι ο πολιτισμός ενώνει όλους τους ανθρώπους, τους δίνει άλλη διάσταση, τους καλλιεργεί και δίνει άλλο μέτρο στη ζωή του», σημείωσε ο κ.κ. Ιερώνυμος. Ο κ. Μάνος έκανε λόγο για «μια εκδήλωση αλληλεγγύης, σεβασμού, ανεκτικότητας, ειρήνης και κοινωνικής σύγκλισης” και πρόσθεσε ότι “το Μέγαρο, έτσι όπως ανοίγεται στον κόσμο, όπως ανοίγεται στην πόλη, πρέπει να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και κυρίως στους νέους».

Ο Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία “σπουδαία πράξη, προς την κατεύθυνση της ιδέας ότι ο πολιτισμός ενώνει και διαφορές δεν υπάρχουν”.

Ο κ. Παπούλιας, στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέρ Μοτακί, κατά την οποία σημείωσε πως «Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων, απορρίπτει κάθε άλλη λύση και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφιλιώσει τα πράγματα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε νέο πόλεμο. Θα είναι μια μεγάλη καταστροφή για τον κόσμο, για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για μας που είμαστε πολύ κοντά».

Ads

Ο κ.Μοτακί από την πλευρά του αναφέρθηκε στις πολύχρονες σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα και έκανε λόγο για τις διμερείς και τριμερείς πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί κατά το παρελθόν. “Σήμερα η περιοχή μας χρειάζεται να υιοθετηθούν πάλι ανάλογες πρωτοβουλίες”, είπε ο ιρανός αξιωματούχος και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του συμβούλου του Ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, με τον οποίο, όπως είπε ο κ. Παπούλιας, είχε συνεργαστεί όταν ήταν και ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών, είχαν μάλιστα αναλάβει κοινή πρωτοβουλία για την ειρήνη στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.