«Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε» αναγραφόταν σε ελληνικά και αγγλικά στο πανό που ανάρτησαν από νωρίς το πρωί περί τα 200 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που πραγματοποίησαν από τις 06:00 έως τις 10:00 το πρωί διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ads

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος σχολίασε πως το ΠΑΜΕ «έχει αναλάβει εργολαβικά την υπονόμευση του τουρισμού με ευθύνη του ΚΚΕ». «ΚΚΕ και ΠΑΜΕ είναι υπόλογο για τα έσοδα που χάνονται και πρέπει να απολογηθούν» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού καταδίκασε την κίνηση, σημειώνοντας ότι «Μικρή ομάδα στελεχών του ΚΚΕ παραβίασαν την πύλη του Ιερού Βράχου και ανήρτησαν πανό με τις απόψεις του κόμματός τους. Η κίνηση αυτή εκτός από επικίνδυνη για τα μνημεία και τους φύλακες, είναι παράνομη και διασύρει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης».

«Αντί να εργαζόμαστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να βγει από την κρίση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη. Την κίνηση αυτή καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός. Ελπίζουμε ότι θα την καταδικάσει και η ηγεσία του ΚΚΕ» προσθέτει το υπουργείο.

Ads

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα, δήλωσε ότι «είναι οι ίδιοι που έδιωξαν από το λιμάνι του Πειραιά ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο πήγε στα τουρκικά λιμάνια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ρ/σ Σκάι, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να διαλύονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η Αριστερά να μην μπορεί να συζητήσει. Η Αριστερά δεν κατάφερε ενωμένη να προτείνει εναλλακτικό σύστημα εξουσίας» και γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει επίσημη συνάντηση με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινά το διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενώ υπενθυμίζουμε ότι χθες το βράδυ διέκοψαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ οι αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τα νέα κυβερνητικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.