Το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας του Βελγίου, με γνωμοδότηση του, ενέκρινε την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, τονίζοντας όμως ότι, προς το παρόν, δε θα χορηγείται σε άτομα άνω των 55 ετών, ελλείψει διαθέσιμων αυτή τη στιγμή δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ads

«Μπορεί σε έξι ή 8 εβδομάδες να έχουμε επιπλέον δεδομένα, είναι πιθανόν η γνωμοδότηση να αλλάξει. Όμως, προσωρινά, λέμε ότι το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca θα προορίζεται στα άτομα κάτω των 55 ετών», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας  Φρανκ Βαντενμπρούκε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Σημειώνεται πως, το Βέλγιο, που έχει παραγγείλει 7,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, αναμένεται να αρχίσει να το χορηγεί την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από μια πρώτη παράδοση 80.000 δόσεων στις 7 Φεβρουαρίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει οι αρμόδιες επιτροπές σε Γερμανία,  Γαλλία,  Ιταλία , Πολωνία και τη Σουηδία.

Ads