Το Ισραήλ προσπαθεί να μπλοκάρει διοικητικά την αναχώρηση του Στόλου της Ελευθερίας από την Κωνσταντινούπολη αναφέρει ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Freedom Flotilla Coalition. Ενώ τα τρία πλοία της ανθρωπιστικής αποστολής με τους εκατοντάδες πολίτες, δημοσιογράφους και παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι έτοιμα να αποπλεύσουν σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου για τη Γάζα, ενώ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα έχουν υποβληθεί στις λιμενικές αρχές της Κωνσταντινούπολης και έχουν ήδη φορτωθεί οι 5.500 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, το Ισραήλ πιέζει σύμφωνα με πληροφορίες τη Δημοκρατία της Γουινέας Μπισσάου να αποσύρει τη σημαία της από το πλοίο Akdeniz που ηγείται του στόλου.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την τελευταία στιγμή έχει υποβληθεί αίτημα για άλλη μια πρόσθετη επιθεώρηση, αυτή τη φορά από το κράτος τη Δημοκρατία της Γουινέας Μπισσάου, πράγμα που καθυστερεί για άλλη μια φορά την προγραμματισμένη αναχώρηση.
“Ακόμη ένα δείγμα παρεμπόδισης της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας εκ μέρους του Ισραήλ. Βοήθειας που θα σώσει ζωές στη Γάζα, ζωές ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ένα σκόπιμα δημιουργημένο λιμό. Πόσα ακόμα παιδιά θα πεθάνουν από υποσιτισμό και αφυδάτωση εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης και της συνεχιζόμενης πολιορκίας που πρέπει να σπάσει;

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τακτικές για να εμποδίσει τα πλοία μας να ταξιδέψουν. Τις έχουμε ξεπεράσει και στο παρελθόν και
εργαζόμαστε επιμελώς για να ξεπεράσουμε και αυτή την τελευταία απόπειρα. Τα πλοία μας έχουν έχουν ήδη περάσει όλες τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι το Akdeniz θα περάσει και από αυτή την επιθεώρηση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις. Αναμένουμε ότι η καθυστέρηση δεν θα είναι μεγαλύτερη από λίγες ημέρες. Το Ισραήλ δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στον λαό της Γάζας” αναφέρει η ανακοίνωση του Freedon Flotilla Coalition.