Την παραίτησή της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον στη γενοκτονία στη Γάζα υπέβαλε η Hala Gharit, εκ των εκπροσώπων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ads

Πρόκειται για την τρίτη γνωστή παραίτηση από το υπουργείο για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου, η Hala Gharit ήταν επίσης Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Περιφερειακού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Ντουμπάι και εντάχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών πριν από περίπου δύο δεκαετίες ως πολιτικός αξιωματούχος και στέλεχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ίδια έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn:

Ads

«Παραιτήθηκα τον Απρίλιο του 2024 μετά από 18 χρόνια διακεκριμένης υπηρεσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ στη Γάζα».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση σε συνέντευξη Τύπου, είπε:

«Το υπουργείο έχει κανάλια για να ανταλλάσσουν απόψεις οι υπάλληλοί του όταν δεν συμφωνούν με τις κυβερνητικές πολιτικές».

Περίπου ένα μήνα νωρίτερα, η Anil Shielen του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του State Department ανακοίνωσε την παραίτησή της και ο αξιωματούχος του State Department Josh Ball παραιτήθηκε επίσης τον Οκτώβριο.

Τον Νοέμβριο, περισσότεροι από 1.000 αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, μέρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός.

Τηλεγραφήματα που επέκριναν την πολιτική της κυβέρνησης στάλθηκαν και στο εσωτερικό «αντιπολιτευτικό κανάλι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.