Συνελήφθη σήμερα, περίπου στις 6 το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η καταζητούμενη 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». 

Ads

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Πόλα Ρούπα εντοπίστηκε σε σπίτι στην οδό Ζαΐμη, στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέβαλε αντίσταση και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «προσέξτε το παιδί μου». 

Κοντά της βρέθηκε σακίδιο με όπλο. 

image

Ads

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον ‘Αγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της νεαρής με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

image

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου φαίνεται, από την όλη εικόνα και τα πράγματα που υπάρχουν, πως η Πόλα Ρούπα έμενε για μεγάλο διάστημα εκεί, μαζί με το παιδί. Επίσης διεξάγεται έρευνα και στο διαμέρισμα της 25χρονης στον ‘Αγιο Δημήτριο.

Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ.

Αργότερα αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία. 

H Πόλα Ρούπα, η οποία καταζητούνταν εδώ και δύο χρόνια, θεωρείται «εγκέφαλος» δύο ένοπλων ληστειών, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αττική και σε τράπεζα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.