Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν σήμερα, Δευτέρα το πρωί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προφυλακιστέοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους. Παράλληλα, στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος το απόγευμα της Κυριακής.

Ads

 
Και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Ο Στάθης Μπούκουρας αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιχείρησε να λάβει αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή, εμφανιζόμενος ως φιλήσυχος οικογενειάρχης και βουλευτής πιστός στο Σύνταγμα και τους νόμους. Μάλιστα υποστήριξε ότι είναι υποστηρικτής αλλά όχι μέλος της Χρυσής Αυγής!


 
Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας επέκρινε την απόφαση των ανακριτριών και μίλησε για «πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη». Ο δικηγόρος ευχήθηκε, δε, να μην ισχύει αυτό γιατί θα σήμαινε «κατάρρευση της Δημοκρατίας».
 
Οι Γερμενής και Ηλιόπουλος αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επέκριναν τους μάρτυρες κατηγορίας.
 
Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για την προφυλάκιση των Γερμενή και Ηλιόπουλου, οπαδοί της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, επιτέθηκαν εναντίον των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομικής δύναμης που είχε μετακινηθεί στην άλλη πλευρά του κτιρίου.
 
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να κατεβάσουν τα μικρόφωνα.

Συλλήψεις Χρυσή Αυγή
 

Ύβρεις και απειλές από την Ουρανία Μιχαλολιάκου

Ads

Σε ύβρεις και απειλές προχώρησε η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση των τριών βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος.
 
Η κόρη του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου εμφανίζεται σε ανάρτηση της στο Facebook υπερήφανη που βουλευτές διώκονται «επειδή τόλμησαν να φτύσουν κατάμουτρα ένα ολόκληρο σύστημα» και «όχι επειδή έκλεψαν, σκότωσαν ή βίασαν» παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν λένε το αντίθετο.

image
* Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε ολόκληρη
 
«Δεν μας λυγίζετε παλιοσκουπίδια. Θα έρθει η μέρα που θα νικήσουμε και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος» τονίζει.