Αιφνιδιάστηκε το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης, όταν του ζητήθηκε να καταδικάσει την υβριστική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον δημοσιογράφων, στους οποίους πέταξαν μπουκάλια με νερό ενώ εξαπέλυσαν απειλές εναντίον των ίδιων και των οικογενειών τους. Ο Κασιδιάρης δεν καταδίκασε την επίθεση και οι δημοσιογράφοι ακούμπησαν τα μικρόφωνα μπροστά στα πόδια του και απομακρύνθηκαν.

Ads

Η επίθεση των χρυσαυγιτών σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης των Γερμενή και Ηλιόπουλου το βράδυ του Σαββάτου.

Το πρωί της Κυριακής, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ετοιμαζόταν να προβεί σε δήλωση αναφορικά με τις προφυλακίσεις των βουλευτών Γερμενή και Ηλιόπουλου, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να καταδικάσει την υβριστική επίθεση.

Ο Κασιδιάρης αιφνιδιάστηκε και αρνήθηκε ότι οπαδοί της ΧΑ προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες. «Αγνωστοι, δεν γνωρίζω ποιοι, δημιούργησαν αυτά τα εντός εισαγωγικών έκτροπα», είπε. Ο ίδιος επέρριψε την ευθύνη στην αστυνομία, λέγοντας ότι απέσυρε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο μετά τη λήψη της απόφασης, και υποστήριξε ότι η κατάσταση θα ήταν χειρότερη «αν δεν είμασταν εδώ παρόντες».

Ads

Τότε, οι δημοσιογράφοι χαμήλωσαν τα μικρόφωνα και δεν έγινε καμία δήλωση.