Προφυλακίστέος κρίθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας μετά την πολύωρη απολογία του την Κυριακή και οδηγήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α. Προφυλακισμένοι είναι από το βράδυ του Σαββάτου και οι συγκατηγορούμενοί του, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος που κρίθηκαν ύποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων. Ο Μπούκουρας μετέβη στο δικαστικο μέγαρο με μια βαλίτσα στο χέρι, ενώ στο υπόμνημά του παρουσιάζεται ως φιλήσυχος οικογενειάρχης που σέβεται… τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ads

Και οι Γερμενής και Ηλιόπουλος αναμένεται τη Δευτέρα να οδηγηθούν στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι -όπως και ο Μπούκουρας -για τα κακουργήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στον Κορυδαλλό, θα συναντήσουν τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον υπαρχηγό της οργάνωσης Χρήστο Παππά και τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί από το φθινόπωρο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Μπούκουρας, σύμφωνα με τα Νέα, θα μεταφερθεί στο Ναύπλιο.

Κούγιας: Σκληρή και ατυχής απόφαση

«Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα», δήλωσε ο συνήγορος του Στ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας μετά την ανακοίνωση για την προφυλάκιση του πελάτη του, ενώ χαρακτήρισε σκληρή την απόφαση. Ανέφερε επίσης ότι εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλους ανθρώπους «μέλη της Χρυσής Αυγής», αλλά και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του βουλευτή. Εκείνος απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι και ότι αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

Ads

«Σέβομαι την απόφαση, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους κατηγορουμένους. Εδώ πάντως δεν ισχύει ό,τι ισχύει για άλλες υποθέσεις. Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια», πρόσθεσε ο Αλ. Κούγιας ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως ο εντολέας του θα απαλλαγεί στο δικαστήριο.

Ο Στάθης Μπούκουρας δηλώνει κατηγορηματικά αθώος για την κατηγορία του αδικήματος της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο συνήγορός του  ο Μπούκουρας έχει υιοθετήσει διαφορετική υπερασπιστική γραμμή σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες βουλευτές.  Ο Αλ. Κούγιας επανέλαβε πως ο πελάτης του δεν είναι μέλος της ΧΑ, παρόλο που είναι βουλευτής και υποστηρικτής του κόμματος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Μπούκουρας προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο. 

Σημειώνεται ότι στο υπόμνημά του ο Στ. Μπούκουρας υποστηρίζει ότι η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του. Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» ενώ ισχυρίζεται ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Χ.Α: Αναφορές σε χούντα και δικαστικό πραξικόπημα

«Χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο» προφυλακίστηκε και ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας «έπειτα από μία εξέταση – παρωδία», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η νεοναζιστική οργάνωση. «Τελικά η χούντα του Μνημονίου έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο με την εφαρμογή αυτής της προειλημμένης απόφασης. Ήδη εδώ και εβδομάδες ήταν γνωστή η εντολή Σαμαρά προς τις δικαστικές αρχές για να προφυλακιστούν και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μιλάμε πλέον για το μεγαλύτερο δικαστικό πραξικόπημα στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση-παραλήρημα.