Κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στρέφεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, για την άρνηση του να συναντηθεί με την διοίκηση του Σωματείου.

Ads

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, κυβερνητικοί παράγοντες είχαν υποσχεθεί πριν από λίγες ημέρες πως η συνάντηση θα γινόταν, ωστόσο οι εργαζόμενοι εμποδίστηκαν από την αστυνομία να προσεγγίσουν τον χώρο στον οποίο βρισκόταν ο υπουργός.

«Είχαμε την αφέλεια να τους πιστέψουμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έγινε η συνάντηση ποτέ για να εκθέσουμε έστω και εμβόλιμα σε ολιγόλεπτη συνάντηση το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε προσωπικό του νοσοκομείου», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Αγαπητοί συμπολίτες και συνάδελφοι σήμερα ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε στο νησί μας να εγκαινιάσει το νοικιασμένο κτίριο του ΕΚΑΒ.

Ads

Μέρες τώρα κυβερνητικοί παράγοντες και συνδικαλιστές ,και όπως μας είχε υποσχεθεί ο διοικητής της ΥΠΕ πριν 10 μέρες θα γινόταν συνάντηση.

Είχαμε την αφέλεια να τους πιστέψουμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έγινε η συνάντηση ποτέ για να εκθέσουμε έστω και εμβόλιμα σε ολιγόλεπτη συνάντηση το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε προσωπικό του νοσοκομείου.

Άντ αυτού βρήκαμε μπροστά μας την αστυνομία να μη μας αφήνει να προσεγγίσουμε τον χώρο των εγκαινίων.

Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση του υπουργού υγείας, την απαξίωση του στα όργανα των εργαζομένων.

Χαιρετίζουμε την ανταπόκριση των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων (εργατικό κέντρο Μυτιλήνης, την Ένωση συνταξιούχων, το σύλλογο εργαζομένων των κέντρων υγείας) κ.τ.λ..

Συνάδελφοι αύριο σας καλούμε στην πλατεία Σαπφούς να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά και τους αγώνες που έδωσαν οι εργάτες για να έχουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής».