Το ΠΑΣΟΚ ξαναθυμάται… τι σημαίνει δεξιά και κηρύσσει «πόλεμο», μέσω twitter κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να απαντήσει δίνοντας, αν μη τί άλλο, ξεχωριστό χρώμα στο… πολιτικό timeline των ημερών.

Ads

Ο τουιτερο-πόλεμος μεταξύ των δύο πρώην κυβερνητικών ξεκίνησε με ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο γράφηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ζητάει εκλογές». Και παρατίθενται δύο δηώσεις του προέδρου της ΝΔ, όπου στη μία (2 Φεβρουαρίου) λέει ότι δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, και στην άλλη (29 Μαρτίου) δηλώνει «Τολμήστε να πάμε σε εκλογές»

Και η ανάρτηση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει με το συμπέρασμα «Υπευθυνότητα #not».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε λίγο αργότερα, επίσης μέσω twitter, με την ανάρτηση μιας «φωτογραφίας» από αναζήτηση στη Google, όπου το ζητούμενο όνομα είναι «ΠΑΣΟΚ» και ο browser απαντά «Δυστυχως δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για την αναζήτηση ΠΑΣΟΚ»…

Και η πολιτική… μάχη συνεχίστηκε με δύο νέες αλλεπάλληλες απαντήσεις – αναρτήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρώτη εμφανίζεται ένας πίνακας της εξέλιξης των δημοσίων εσόδων στο διάστημα 2004 – 2009 και ακολουθεί μια φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή, με τον τίτλο: «#keywords: σεμνά και ταπεινά».

Στη δευτερη ανάρηση, οι διαχειριστές των social media του ΠΑΣΟΚ γράφουν: «ΥΓ: Η αναζήτηση για το ΠΑΣΟΚ να υποθέσουμε ότι έγινε από τους ίδιους υπολογιστές που προσπάθησαν να βγάλουν πρόεδρο στη ΝΔ.»

Από την… σκληρή, πάντως, επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ έχει εξαιρεθεί – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – η εποχή της… συγκυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά…