Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου συγκέντρωση και πορεία αρνητών του εμβολιασμού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων εργαζομένων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 2.000 αντιεμβολιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια και άρχισαν πορεία προς τη Βουλή, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους είχε διακοπεί, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Όπως αναφέρει το voria.gr, το «παρών» στη συγκέντρωση που έγινε με διαδικτυακό κάλεσμα έδωσαν και ιερωμένοι, με έναν εξ αυτών να απευθύνεται στο πλήθος εκτοξεύοντας μύδρους κατά της Ιεράς Συνόδου που συμπαραστέκεται στην κυβέρνηση για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Παράλληλα κυριάρχησαν και αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ αρκετοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με αντιεμβολιαστικά μηνύματα.