Γνωστοί των αρχών και «νταήδες» της περιοχής είναι οι, πιθανότατα, πέντε θύτες του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός 42χρονου στην Ραφήνα, τα ξημερώματα της Κυριακής. Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων. 

Ads

Όπως ενημέρωσε μέσω του Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, «η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε άλλη μια φορά ότι δρα αποτελεσματικά με την σύλληψη των δύο δολοφόνων του 42χρονου στην Ραφήνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ραφήνας και της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εντόπισαν σε βιντεοληπτικό υλικό το όχημα διαφυγής των δραστών και τις πινακίδες του, πού ήταν ένα μπλε SUV.

Σύντομα εντόπισαν τις οικίες τους και πίεσαν τους συγγενείς τους να τους φέρουν σε επαφή, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί καθώς υπήρχαν υπαρκτοί φόβοι ότι οι δράστες με καταγωγή από Αλβανία θα κατέφευγαν στην χώρα τους για να αποφύγουν την σύλληψη.

Ads

Τελικά, πρωινές ώρες της Δευτέρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο 24χρονοι δράστες και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκρισή τους.

Πώς έγινε ο φόνος

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, το θύμα βρισκόταν μέσα σε μαγαζί της περιοχής.

Καθώς επιχείρησε να πάει τουαλέτα, κατά λάθος έσπρωξε έναν από τους πέντε με αποτέλεσμα εκείνος να αντιδράσει λέγοντάς του να πάνε έξω από το μαγαζί.

Ο 42χρονος βγήκε από το μαγαζί και κατευθύνθηκε προς ένα στενό ανάμεσα σε δυο μαγαζιά. Εκεί η ομάδα των πέντε του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με αγριότητα – σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ χρησιμοποιήθηκαν σιδηρογροθιές – με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να καταλήξει.

Άλλη εκδοχή «θέλει» το θύμα να βρίσκεται στο μαγαζί για ένα ποτό μαζί με τον ξάδερφο του, την κοπέλα του ξαδέρφου του και μια ακόμη κοπέλα.

Κάποια στιγμή αυτός με μια κοπέλα της παρέας του πήγαν και μιλούσαν με άλλες δύο κοπέλες. Το θύμα πήγε κάποια στιγμή στην τουαλέτα που βρίσκεται στο πατάρι. Υπήρξε κάποια διένεξη εκεί. Γύρισε στην παρέα του και τους είπε «όλα καλά». Πλήρωσαν και όταν βγήκαν στην πλατεία Ν. Πλαστήρα του επιτέθηκαν 3-4 άτομα. Κάποιος τον χτύπησε αλλεπάλληλα στο κεφάλι με σιδερογροθιά με αποτέλεσμα την εγκεφαλική αιμορραγία.

Στις 02:05 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και στις 03:10 ο 42χρονος βρισκόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Εκεί διασωληνώθηκε, παρ’ όλη όμως την προσπάθεια των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή υπέκυψε στα τραύματά του.

Νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί ότι κάποιοι από τους εμπλεκομένους έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται για γνωστούς των Αρχών.