Διεκόπη το πρωί της Τετάρτης η παροχή ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, όπου στεγάζονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες για υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού.  Η Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, επικαλούμενη διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο.

Ads

Η εντολή για διακοπή στην ηλεκτροδότηση δόθηκε από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών επιχειρήσεων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, υπό ένα κοινό «ρολόι». Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από χθες με αποτέλεσμα οι εφοριακοί της εν λόγω ΔΟΥ, που μεταξύ άλλων έχουν στη δικαιοδοσία τους και ελεγχόμενους που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, να μην μπορούν να δουλέψουν.

Χαρακτηριστικό του χάους που προκάλεσε η διακοπή όπως τόνισε η κ. Βαλαβάνη είναι η περίπτωση που εφοριακοί αναγκάστηκαν σήμερα να “διώξουν” εκπροσώπους εταιρίας, που ήταν έτοιμη να καταβάλει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ ώστε να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ αδυνατούν να εκτελέσουν και εντολές των οικονομικών εισαγγελέων με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει εκατομμύρια ευρώ.

Με παρέμβαση της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι η διακοπή έγινε καθώς σε όλο το κτίριο υπάρχει ένας μετρητής και ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών δεν πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί εκτιμώντας πως λόγω της εφορίας δεν θα προχωρούσε η ΔΕΗ ποτέ σε διακοπή.

Η ίδια τόνισε πως το Δημόσιο και εν προκειμένω η γ.γ. Εσόδων έχει πληρώσει κανονικά στον διαχειριστή του κτιρίου για το ρεύμα που έχει καταναλώσει η ΔΟΥ, ωστόσο ούτε ο διαχειριστής έχει πληρώσει τη ΔΕΗ.

Ads

Μάλιστα σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, ο διαχειριστής μπήκε σε ρύθμιση τον Δεκέμβριο ωστόσο δεν πλήρωσε ποτέ και καμία δόση με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Πλέον η ΔΕΗ περιμένει από το διαχειριστή την καταβολή κάποιου ποσού για να ξεκινήσει νέα ρύθμιση.