Θερμοπληξία ήταν η αιτία που το ηλικιωμένο ζευγάρι στην Καλλιθέα άφησε την τελευταία του πνοή στο διαμέρισμά του στην οδό Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα μην αντέχοντας φαίνεται τις υψηλές θερμοκρασίες των περασμένων ημερών. 

Ads

Από την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι ο άνδρας έπασχε από χρόνιο υποσιτισμό, με τα χέρια και τα πόδια του να είναι σκελετωμένα. Οι δύο σοροί ήταν σε προχωρημένη σήψη ενώ ο ιατροδικαστής έκρινε πως το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αλλά για θάνατο εξαιτίας θερμοπληξίας από τη ζέστη. Εξάλλου, στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Ο άνδρας βρέθηκε πεσμένος κοντά στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού και η γυναίκα κάτω από μια καρέκλα. Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ο άνδρας πέθανε μια μέρα πριν από τη γυναίκα του, περίπου πριν από μια εβδομάδα.

Οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής δείχνει ανθρώπους που ήθελαν βοήθεια, ανέφεραν άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο, κάνοντας λόγο για διαμέρισμα «υγειονομική βόμβα». Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου των δυο συζύγων θα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει αύριο.

Ads