Αρνητικές εντυπώσεις των πολιτών για βασικούς τομείς, όπως η οικονομία, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε το διάστημα 16-22 Νοεμβρίου, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 28,9% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν στις 8,6 μονάδες (29,3 συγκέντρωνε η Ν.Δ. και 20,7 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).

Στη νέα δημοσκόπηση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 11,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,6% και η Ανεξάρτητη Λύση με 3,4%.

image

Ads

image

Το 56% θεωρεί ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ 36% προς τη σωστή.

Σημαντικότερο πρόβλημα το 33% των ερωτηθέντων λέει ότι είναι η ακρίβεια, το 29% γενικά η οικονομία, το 7% η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος στην Ουκρανία, το 6% η ενεργειακή κρίση και αντίστοιχα άλλο ένα ποσοστό 6% το πολιτικό σύστημα.

image

image

Σύμφωνα με την έρευνα, δυσαρέσκεια υπάρχει και για την αντιπολίτευση, αφού απ’ τους ερωτηθέντες το 72% έχει αρνητική εντύπωση για το έργο της αντιπολίτευσης, ενώ αντίστοιχα για την κυβέρνηση αρνητική εντύπωση έχει το 53%.

Επίσης, το 44% αξιολογεί ως θετικό τον τρόπο που ασκεί ο Κ. Μητσοτάκης τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός, έναντι 50% που έχει αρνητική γνώμη.

image

image

Ακόμη, η πλειονότητα των πολιτών, με ποσοστό 51% προτιμά αυτοδύναμες κυβερνήσεις, έναντι 47% που δηλώνει ότι θα ήθελε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Επίσης, αρνητική περιγράφει τη σημερινή οικονομική κατάσταση το 54% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 17% που τη βλέπουν θετική και 29% ουδέτερη.

Εξάλλου, το 62% εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες θα χειροτερεύσουν τους επόμενους μήνες, έναντι μόλις 13% που λέει ότι θα καλυτερεύσουν.

image