Η μουσική, η ιστορία της, η καταγωγή της, ο κόσμος της. Όλα αυτά μέσα από τη ματιά του συνθέτη Ευάγγελου Λ. Κοκκόρη, όπως αποτυπώνονται στο βιβλίο του «Αιώνια Μουσική (Musica Eterna)», το οποίο παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Ads

«Μία μουσική σύνθεση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η τέχνη να συλλάβει κανείς έντονα και να καθορίσει εκείνο που δέχθηκε η ψυχή του με ασυνείδητη έκταση. Η αφετηρία μπορεί να είναι ένα ερώτημα ή ένα ερέθισμα. Αυτό που αναπλάθεται σε ενεστώτα χρόνο είναι το παρόν του αφηγητή και ο παρελθόν χρόνος από την άλλη, που και τα δύο μαζί αυλακώνουν τη μνήμη.

Πρόκειται για μία πορεία από το ανύπαρκτο στο υπαρκτό, μέσα στον άυλο φανταστικό χώρο, όπου η ιδέα αποκτά υπόσταση. Η πρωτοτυπία άλλωστε των μουσικών ιδεών δεν μπορεί να περιγράφει με λέξεις όπως “έμπνευση” ή “διαίσθηση” αλλά με σκέψεις και με λέξεις όπως εφευρίσκω και επινοώ. Το παρελθόν χάνεται μέσα στο χρόνο κατά τον Andre Malraux, και η παρουσία του χρόνου όπως και η αφήγηση ταυτίζεται με την αιωνιότητα.»

Μια σειρά από διαλέξεις και άρθρα σε έντυπα, ξεδιπλώνουν το νήμα της μουσικής δημιουργίας, αλλά και προβάλλουν ταυτόχρονα την πολυδιάστατη συνύπαρξη των τεχνών στο βιβλίο του Ευάγγελου Λ. Κοκκόρη, χάριν του οποίου οι Εκδόσεις Οδός Πανός και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας μας προσκαλούν σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίασή του, την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 7.00 μ.μ. στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ads

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα, οι: Γιώργος Μονεμβασίτης – Κριτικός και Ιστορικός Μουσικής, Κωνσταντίνος Κακαβελάκης – Συνθέτης, Μουσικολόγος, Χρίστος Παπαγεωργίου – Συνθέτης, Πιανίστας, Γιώργος Χρονάς – Ποιητής, και φυσικά ο συγγραφέας Ευάγγελος Κοκκόρης – Συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Τίτλος βιβλίου: Ευάγγελος Λ. Κοκκόρης – Αιώνια Μουσική (Musica Eterna)

AIΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.: 210 3634000

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

image