Με τύφλωση κινδυνεύει ο ένας από τους 13 ασθενείς που υποβλήθηκαν χθες σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση στην πανεπιστημιακή κλινική του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της κλινικής, Νίκος Γεωργιάδης εγχειρίστηκαν οι δώδεκα από τους δεκατρείς ασθενείς που πάσχουν από ενδοφθαλμίτιδα, ύστερα από απλή επέμβαση καταρράκτη που έκαναν την περασμένη εβδομάδα στην ιδιωτική κλινική «Ιασώ» των Σερρών.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη.

Εν τω μεταξύ, στην ιδιωτική κλινική μετέβη σήμερα το πρωί κλιμάκιο ελεγκτών από το παράρτημα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και να εκδώσει σχετικό πόρισμα.

Ads

Με απόφαση του νομάρχης Σερρών, Στέφανου Φωτιάδη, έπειτα και από τη σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικών Κλινικών, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του χειρουργικού τμήματος της γενικής ιδιωτικής κλινικής «ΙΑΣΩ». Η απόφαση υπεγράφη από τον νομάρχη, αφού ελήφθησαν υπόψη οι σχετικές διατάξεις, οι αποφάσεις που αφορούν την άδεια λειτουργίας της κλινικής, καθώς και σημερινά έγγραφα της κλινικής και του ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας – Θράκης.