Με γενικευμένη ενδοοφθαλμίτιδα διακομίστηκαν σε πανεπιστημιακές κλινικές τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, 13 άτομα που υπεβλήθησαν σε εγχείρηση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική των Σερρών.

Ads

Όπως υποστήριξε ο ιατρός της ιδιωτικής κλινικής, η εγχείρηση είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα εν τούτοις οι ασθενείς παρουσίασαν φλεγμονή την επόμενη μέρα της επέμβασης. Και οι 13 ασθενείς είναι καλύτερα στην υγεία τους σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό.

Εν τω μεταξύ, το Eθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε εντολή στην ιδιωτική κλινική να σταματήσει μέχρι νεωτέρας τα χειρουργεία, ενώ η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Οι 6 από τους 13 ασθενείς υποβλήθηκαν σε νέα οφθαλμολογική εγχείρηση. Αύριο, αναμένεται να επισκεφτεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας για να εξετάσει τα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία της κλινικής.

Ads

Αργά χθες το βράδυ βρέθηκε στην κλινική ο προϊστάμενος της 4ης Υγειονομικής Μονάδας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άρης Μπουσουλέγκας, ο οποίος είπε ότι: «με τα σημερινά στοιχεία, δεν προκύπτει πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας της κλινικής», ενώ όπως δήλωσε: «θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα».