«Δεν έχω καμία πρόθεση να αποσυρθώ σύντομα από την πολιτική» ανέφερε, μεταξύ άλλων, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ωστόσο ότι «ξέρω ότι θα έχω και μια ζωή μετά την πολιτική καλά να είμαστε».

Ads

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο Sport24, ερωτηθείς για το πότε είναι σωστό να αποχωρεί ένας πολιτικός, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που κυρίως το επιλέγουν οι πολίτες και είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν και οι μεγάλοι αθλητές.

«Ο πολιτικός μπορεί να επιλέξει πότε θα φύγει ο ίδιος, αλλά κατά κανόνα το επιλέγουν οι πολίτες. Δυο τρόποι υπάρχουν να φύγεις ή να το επιλέξεις εσύ ή να το επιλέξουν οι πολίτες. Επειδή ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει, αυτός έχει και τον πρώτο λόγο. Πιστεύω ότι υπάρχουν ουκ ολίγα παραδείγματα πολιτικών που παρέμειναν στην πολιτική πιο πολύ από ό,τι τελικά θα έπρεπε. Εγώ δεν ξέρω για πόσο θα είμαι στην πολιτική, δεν έχω καμιά πρόθεση να αποσυρθώ σύντομα, αλλά ξέρω ότι θα έχω και μια ζωή μετά την πολιτική καλά να είμαστε. Θα υπάρχουν και πράγματα που θα μπορώ να κάνω έξω από την πολιτική και θα μου δώσουν μεγάλη χαρά. Δεν νομίζω ότι η επαγγελματική μου ζωή τελειώνει με την πολιτική. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι αθλητές. Το χειροκρότημα είναι πολύ εθιστικό, αλλά πρέπει να ξέρουν όλοι ότι είναι προσωρινό. Καλό είναι να έχουμε μια αίσθηση ότι αυτά που ζούμε δεν είναι για πάντα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τον πήχη που βάζει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι θέλει να φτάσει ή να ξεπεράσει το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Ads

«Θέλουμε να φτάσουμε ή και να ξεπεράσουμε το 33%. Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σεμνότητα την εκλογική διαδικασία. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές και γιατί η Ευρώπη παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στις ζωές μας. Το ξεχνάμε μερικές φορές, αλλά είναι παντού η Ευρώπη. Και γιατί έχει σημασία την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία να είναι δυνατή στην Ευρώπη γιατί μπορεί να φέρει πολλά πράγματα πίσω στην πατρίδα. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε προς όφελος της χώρας στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

O κ. Μητσοτάκης, ρωτήθηκε και για το αν έχει άγχος στις μεγάλες συναντήσεις και απάντησε ότι η διαχείριση του άγχους είναι κυρίως θέμα προετοιμασίας και εμπειρίας.

«Όση περισσότερη εμπειρία έχει κάποιος τόσο καλύτερα διαχειρίζεται το άγχος. Πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιο άγχος γιατί το άγχος μας κρατά σε εγρήγορση και μας υποχρεώνει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Όπως και οι παίκτες πριν από έναν μεγάλο αγώνα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι. Έχω μάθει ότι στη ζωή η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% ιδρώτας. Δουλειά δηλαδή. Όταν έχω μια σημαντική συνάντηση, ειδικά όταν εκπροσωπώ τη χώρα στο εξωτερικό, πρέπει να είμαι έτοιμος και ψυχολογικά και να έχω ετοιμαστεί για διάφορα σενάρια», είπε χαρακτηριστικά

Επιπλέον, ερωτηθείς για το αν έχει ποτέ γίνει κάποιο επεισόδιο σε υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι διαφωνίες υπάρχουν, αλλά «ροντέο» δεν έχει γίνει ποτέ.

«Χιούμορ μπορεί να έχουμε, αλλά ροντέο όχι. Έχουμε διαφωνίες, δεν κάνουμε διακοσμητικά υπουργικά συμβούλια, αλλά καταλήγουμε σε αποφάσεις μέσα από μια διαδικασία ζύμωσης και ενίοτε διαφωνιών. Όχι, ροντέο δεν το έχουμε κάνει».

Επίσης, μίλησε ακόμα για την παρουσία δύο ελληνικών ομάδων στο Final Four της EuroLeague, τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, την οπαδική βία, τα δεδομένα για το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, αλλά και τους αθλητικούς ήρωες της παιδικής ηλικίας του.

Ειδική αναφορά έκανε στην οπαδική βία σημειώνοντας ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά για την αντιμετώπισή της. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι συμμορίες και οι εγκληματικές οργανώσεις δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη