Μεσίστια θα κυματίζει σήμερα η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, καθώς κηδεύεται ο Απόστολος Σάντας, ο αγωνιστής της εθνικής Αντίστασης κατά των ναζιστικών δυνάμεων. Η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11.00 το πρώι ενώ η κηδεία, η οποία θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα τελεστει στις 17.00, στο ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Ads

Ο αντιστασιακός αγωνιστής απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν από την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σβάστικας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών. Ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασε τη γερμανική σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη στις 30 Μαΐου 1941.

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Απόστολου Σάντα με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Ν. Ραγκούση, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης, με την ίδια απόφαση, ορίστηκε μεσίστια έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και σε όλα τα δημόσια καταστήματα, καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

Ads

Η οικογένεια του εκλιπόντος, με ανακοίνωσή της παρακαλεί, όσοι επιθυμούν, αντί στεφάνων, να ενισχύσουν τη Unicef και το «Χαμόγελο του Παιδιού».