Μια επιδημιολόγος κι ένας σεφ ερωτεύονται και αναπτύσσουν ουσιαστική σχέση, ενώ ένας άγνωστος, ακατανίκητος ιός εξαπλώνεται στον πλανήτη, στερώντας σταδιακά από τους ανθρώπους τις αισθήσεις τους. Μία επίκαιρη ταινία από τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μακένζι, με πρωταγωνιστές την Εύα Γκριν και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, οι οποίοι αναζητούν την «Αίσθηση του Ερωτα».

Ads

Η Σούζαν (Εύα Γκριν) είναι μία επιστήμονας, που αναζητά απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις. Τόσο σημαντικές, που έχει εγκαταλείψει άλλα εξίσου σημαντικά πράγματα, όπως η αγάπη, έως ότου γνωρίσει τον Μάικλ (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ), έναν ταλαντούχο σεφ. Αυτή όμως είναι η κομβική στιγμή, που όλα αλλάζουν.

Ενώ η Σούζαν και ο Μάικλ αρχίζουν να βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, σε ολόκληρο τον πλανήτη ο κόσμος αισθάνεται επίσης περίεργα, καθώς κάτι επηρεάζει σταδιακά τις αισθήσεις και συγκεκριμένα τις τέσσερις (κατά σειρά, οσμή, γεύση, ακοή, όραση) από τις πέντε.

image

Ads

Η Σούζαν και ο Μάιλ επιβιβάζονται σε μια συναισθηματική περιπέτεια, βιώνοντας στιγμές αγνής σύνδεσης. Είναι επειδή ερωτεύονται ή επειδή καταρρέει ο κόσμος γύρω τους; Μια ματιά στο τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι σ’ αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς.

Διαβάστε Επίσης:

image

Ο σκηνοθέτης των «Young Adam / Ο Νεαρός Αδάμ», «Hallam Foe / Ημερολόγιο ενός Ρομαντικού Ηδονοβλεψία», «Γροθιές στους Τοίχους / Starred Up)» και «Πάση Θυσία / Hell or High Water», εισέρχεται σε ένα νέο είδος κινηματογράφου για εκείνον, έχοντας στο πλευρό του ένα πολύ αξιόλογο καστ ηθοποιών, όπου πρωταγωνιστούν οι: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Έβα Γκριν, Γιούεν Μπρέμνερ, Στίβεν Ντιλέιν, Ντένις Λώσον, Κόννι Νίλσε

image

Ο βραβευμένος Βρετανός δημιουργός Ντέιβιντ Μακένζι, γνωστός για την ικανότητά του να αναμειγνύει διαφορετικά είδη, καταφέρνει να δημιουργεί πρωτότυπες ταινίες που πάνε κόντρα στις αρχικές προσδοκίες, έχοντας προσφέρει στους θεατές ενδιαφέροντα δείγματα γραφής μέσα από τα φιλμ του. Για την «Αίσθηση του Ερωτα / Perfect Sense», ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ταινία αφορά την καθημερινότητα. Μιλά για το πως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις τρομερές αλλαγές στη ζωή τους, παρά την ίδια την καταστροφή. Αυτό το στοιχείο είναι που βρήκα εξαιρετικά προκλητικό με αυτή την ιστορία. Συμφωνήσαμε ότι θέλαμε μια ποιητική εκδοχή της ιστορίας, παρά μία κατακλυσμένη με ειδικά εφέ. Θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί ως μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή αν θα θέλαμε. Προτιμήσαμε να την κρατήσουμε μινιμαλιστική, να αποφύγουμε τις ανατροπές και τα κόλπα. Να προωθήσουμε το ρομαντισμό. Το ένστικτο μου, μου έλεγε να μην το μεγιστοποιήσουμε, γιατί η ιστορία είναι μεγαλειώδης από μόνη της.»

image

Η «Αίσθηση του Ερωτα / Perfect Sense» είναι η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Ντέιβιντ ΜακΚένζι. Η παγκόσμια πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σάντανς, ενώ μεταξύ άλλων απέσπασε και τρεις Υποψηφιότητες στα Βρετανικά Κινηματογραφικά Βραβεία BAFTA και συγκεκριμένα στις Κατηγορίες: Καλύτερης Σκωτσέζικης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη και Καλύτερης Μεγάλους Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε, ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Ντέιβιντ ΜακΚένζι, με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, μετά το αξιόλογο φιλμ «Young Adam / Ο Νεαρός Αδάμ» του 2003, με συμπρωταγωνίστρια την εξαιρετική, Τίλντα Σουίντον.

Διαβάστε Επίσης:

image

Η Αίσθηση του Ερωτα / Perfect Sense
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι
Σενάριο: Κιμ Φαμπζ Ακεσον
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Εύα Γκριν, Κόνι Νίλσεν, Στίβεν Ντιλέιν, Γιούαν Μπρέμνερ
Φωτογραφία: Τζιλ Νάτζενς
Μοντάζ: Τζέικ Ρόμπερτς
Μουσική: Μαξ Ρίχτερ
Έτος Παραγωγής: 2011
Χώρα Παραγωγής:
Διάρκεια: 92 λεπτά