Κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης ψήφισε στην Ευρωβουλή ο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ads

Με κεντρικό σύνθημα ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη», ο κ. Κυμπουρόπουλος υπερψήφισε το ψήφισμα που προωθούσαν οι πιο ακραίες φωνές στην ΕΕ, με την υποσημείωση μάλιστα ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει. 

Η στάση του ευρωβουλευτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε στο Twitter: «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών”».

Mετά τον σάλο τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο «άδειασε» και η ΝΔ, που έσπευσε να υποστηρίξει πως «η θέση του δεν εκφράζει το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ads

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται ότι: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».