Θετικά απάντησε η Χαμάς σε σχέδιο εκεχειρίας στη Γάζα που πρότεινε το Κατάρ και η Αίγυπτος, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της.

Ads

«Το κίνημα της Χαμάς παρέδωσε πρόσφατα την απάντησή του σχετικά με τη συμφωνία-πλαίσιο στους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων της ηγεσίας του κινήματος και με τις παρατάξεις της αντίστασης» αναφέρει η οργάνωση μέσω Telegram.

«Το κίνημα αντιμετώπισε την πρόταση με θετικό πνεύμα, εξασφαλίζοντας μια συνολική και πλήρη κατάπαυση του πυρός, τερματίζοντας την επίθεση εναντίον του λαού μας, εξασφαλίζοντας ανακούφιση, στέγη και ανοικοδόμηση, αίροντας την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και ολοκληρώνοντας την ανταλλαγή κρατουμένων», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ είχε δηλώσει πως έλαβε «θετική» απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με πρόταση σχεδίου συμφωνίας, που προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα μια παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ads

Διαβάστε επίσης: UNRWA / Γιατί στοχοποιήθηκε από το Ισραήλ και τους συμμάχους του ο σημαντικότερος ζωοδότης του παλαιστινιακού λαού

Μπλίνκεν: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και πραγματικά αναγκαία»

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κατάρ ότι θα συζητήσει την απάντηση της Χαμάς με Ισραηλινούς αξιωματούχους, όταν επισκεφθεί τη χώρα αύριο Τετάρτη (7/2), αναφέρει το Reuters.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και πραγματικά αναγκαία», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε παύση στις μάχες για να οικοδομήσουν μια διπλωματική πορεία προς μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη» στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.