Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες κατά της πόλης Κιριάτ Σμονά, στο βόρειο Ισραήλ, ως αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό που νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης προκάλεσε το θάνατο επτά ατόμων σε κέντρο υγείας στο νότιο Λίβανο, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η σιιτική οργάνωση, που αναδημοσιεύουν σήμερα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ads

«Απαντώντας στη σφαγή που διέπραξε ο σιωνιστής εχθρός στην πόλη Χαμπαρίγια, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης βομβάρδισαν την Κιριάτ Σμονά και το αρχηγείο της 769ης  Ταξιαρχίας με δεκάδες ρουκέτες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ένας 38χρονος σκοτώθηκε από την επίθεση της Χεζμπολάχ όταν μια ρουκέτα έπληξε τη βιομηχανική εγκατάσταση όπου εργαζόταν μαζί με έναν συνάδελφό του, ο οποίος έμεινε αλώβητος.

Περισσότεροι από 350 οι μέχρι τώρα νεκροί στις συρράξεις Ισραήλ-Χεζμπολάχ

Από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου του 2023, οι συνοριακές ζώνες ανάμεσα στο Λίβανο και το Ισραήλ αποτελούν σχεδόν καθημερινά πεδίο εκατέρωθεν επιχειρήσεων.

Ads

Πάνω από 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την ανταλλαγή πυρών, οι περισσότεροι από την πλευρά του Λιβάνου και την Χεζμπολάχ, η οποία έχει επιβεβαιώσει το θάνατο τουλάχιστον 238 ανδρών της από τους βομβαρδισμούς, ορισμένοι στη Συρία, ενώ έχουν σκοτωθεί περίπου 100 άμαχοι.

Το Ισραήλ έχει επιβεβαιώσει το θάνατο 17 ατόμων στο βόρειο τμήμα της χώρας  – 10 στρατιωτών και 7 πολιτών.

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ κλιμακώθηκε εκ νέου την Τρίτη 26/3 με δύο νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην κοιλάδα Μπεκάα, μια περιοχή στον ανατολικό Λίβανο μακριά από τις συνοριακές εντάσεις.

Η σιιτική οργάνωση απάντησε άμεσα με ταυτόχρονη εκτόξευση 50 ρουκετών εναντίον ισραηλινού στρατοπέδου στα Υψίπεδα του Γκολάν, του συριακού εδάφους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.