Ο Λευκός Οίκος δεν έχει πληροφορίες ή στοιχεία που να υποδηλώνουν άμεση συμμετοχή του Ιράν στις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Ads

Αυτό τόνισε ο ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σε δηλώσεις που έκανε. Παράλληλα, κατήγγειλε τον ρόλο της Τεχεράνης στη νέα κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο (9/10) η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση/

«Το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό την Χαμάς και άλλα τρομοκρατικά δίκτυα στην ευρύτερη περιοχή», είπε στο δίκτυο MSNBC. «Από αυτήν την άποψη, το Ιράν είναι σαφώς συνυπεύθυνο. Ωστόσο, όσον αφορά συγκεκριμένα στοιχεία για αυτές τις επιθέσεις, όχι δεν έχουμε τίποτα», συμπλήρωσε.

Λευκός Οίκος: 11 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ads

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση από τον Λευκό Οίκο, ανακοινώνοντας ότι τουλάχιστον 11 Αμερικανοί είναι επιβεβαιωμένα νεκροί, ως αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και επαναλαμβάνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί το έθνος και τον λαό του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η οποία μοιράστηκε και μέσω social media.