Στη σύλληψη των δύο δραστών της επίθεσης στην καθολική εκκλησία κατά την οποία σκοτώθηκε ένα άτομο στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές.

Ads

Την ανακοίνωση της σύλληψης των δύο δραστών έκανε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο X, συγχαίροντας παράλληλα τους αστυνομικούς.

«Σήμερα το πρωί συνελήφθησαν 2 ύποπτοι για φόνο που προκάλεσαν το θάνατο του συμπολίτη μας Τουντζέρ Τζιχάν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία του Σαριγέρ. Συγχαίρω την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τους ηρωικούς αστυνομικούς μας που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στον πολίτη μας που έχασε τη ζωή του…», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο ISIS, ωστόσο κάποιοι εκφράζουν αμφιβολίες για τον αν το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από την επίθεση καθώς το χτύπημα δεν παραπέμπει στον τρόπο δράσης του.

Ads

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της διασημότητας από την επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως φαίνεται από το βίντεο τα δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους μπήκαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και άρχισαν να πυροβολούν.

Ο κόσμος έπεσε στο πάτωμα για να προφυλαχθεί.

Στη συνέχεια, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα στο σημείο.