Συνεχίστηκαν για ακόμα μία μέρα οι ταραχές στις ΗΠΑ μετά τη βάρβαρη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολις, με το πλήθος να ζητά δικαιοσύνη.

Ads

Οι δρόμοι της πόλης όπου ο άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της υπέρμετρης βίας αστυνομικού, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με οδοφράγματα και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. 

Η αστυνομία αναγκάστηκε να απομακρύνει όλο το προσωπικό προκειμένου ν α αποτραπούν τα χειρότερα, όπως ανακοίνωσε ο Τζον Έλντερ, διευθυντής του τμήματος Επικιονωνίας της αστυνομίας.

Ads

image

image

image

Από τη μεριά του ο στέλνει Ντόναλντ Τραμπ στέλνει την Εθνική Φρουρά στους δρόμους της Μινεάπολης προειδοποιώντας πως αν οι ταραχές συνεχιστούν το λόγο θα έχουν τα όπλα.

«Δεν αντέχω να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα οργανωθεί και θα πάρει τον έλεγχο της πόλης ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..» έργαψε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο εξαγριωμένο πλήθος, ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «εγκληματίες που ατιμάζουν την μνήμη του Φλόιντ», κάτι που δεν θα επιτρέψει να συμβεί. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, και του δήλωσε ότι «ο στρατός είναι μαζί του, σε κάθε περίπτωση». «Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!» κατέληξε ο Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι το Twitter σε συνέχεια του πολέμου που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, έβαλε σήμανση στο tweet του Ντ. Τραμπ αναφέροντας ότι έχει παραβιάσει τους «κανόνες του Twitter σχετικά με τον εγκωμιασμό πράξεων βίας

image

image

image

image